В Азовському морі затримали кримське судно під російським прапором

В Азовському морі затримали кримське судно під російським прапором

Кримське судно під прапором РФ / Фото: ДПСУ

Його відправили до Бердянська для перевірки.

В українських водах Азовського моря затримали судно з окупованого Криму, що займалося риболовлею під прапором Російської Федерації.

Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

Риболовецьке судно "НОРД"  перебувало за 15 миль від Обитічної коси. Екіпаж із 10 осіб займався ловлею риби і встиг наловити понад 5 тонн морепродуктів. Після затримання виявилося, що судно прописане на окупованій території, тобто в Криму, а рибалки мали "паспорти" Російської Федерації, видані у Керчі.

Корабель відправили до міста Бердянськ, де відбудеться перевірка. Наразі відомо, що команда судна порушила порядок в'їзду-виїзду з окупованої території Криму.

"За фактом виявлення правопорушення проінформовано підрозділи прокуратури, УСБУ АРК та ГУНП в Запорізькій області. На затриманих членів суднокоманди складено документи по ст. 204-2 КУпАП, а у відношенні капітана судна до СБУ направлено повідомлення за ст. 332-1 ККУ (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї - ред.)", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у лютому ДПСУ ухвалила рішення передати Збройним силам затримане 2016 року і конфісковане танзанійське судно, яке порушило режим в'їзду-виїзду до окупованого Криму.

Повʼязані теми:

Наступна публікація