В Балаклії підлягають знесенню 4 багатоповерхівки, постраждалі від вибухів на артскладах

В Балаклії підлягають знесенню 4 багатоповерхівки, постраждалі від вибухів на артскладах

Фото: Andrew Kravchenko facebook

Все зруйновано і повреждениы 392 будівлі.

У Балаклії в результаті вибухів боєприпасів на артилерійських складах зруйновані та пошкоджені 392 будівлі, чотири багатоповерхівки підлягають знесенню.

Про це розповіла голова Балаклійської райдержадміністрації Степан Масельський, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, в багатоквартирному житловому фонді пошкоджені 117 будинків. У приватному секторі - 228 будинків, 2 зруйновані. Пошкоджені 14 об'єктів соціальної сфери: 8 закладів освіти, 4 заклади культури, установа охорони здоров'я та установа спорту.

Заступник голови Харківської ОДА Євген Шахненко зі свого боку зазначив, що наразі основні роботи по заміні вікон та ремонту покрівель у багатоквартирних будинках Балаклії виконані більш, ніж на 90%.

За словами Шахненка, у селищі Нафтовиків роботи по вікнах і покрівлях планується завершити до 1 травня, всі інші будівельні роботи - до 1 червня. Що стосується приватного сектору, то з 228 будинків зараз вже відремонтовані 97, решта – в роботі.

Нагадаємо, пожежа з подальшою детонацією боєприпасів на території військового складу Міністерства оборони України у місті Балаклія Харківської області виникла вночі 23 березня. Зона надзвичайної ситуації охопила Балаклію та дев'ять прилеглих населених пунктів. Остаточно пожежу загасили вранці 26 березня.

Повідомлялося, що розмінування території буде відбуватися протягом місяця-двох. Одночасно з процесом розмінування військова частина на цій території буде продовжувати свою роботу. 

Міністр оборони України Степан Полторак озвучив дві версії пожежі. За його словами, вибух стався через безпілотники або підрив.  

Територію Балаклії та 9 населених пунктів очистили від вибухонебезпечних предметів

Територію Балаклії та 9 населених пунктів очистили від вибухонебезпечних предметів

Повʼязані теми:

Наступна публікація