В Чернігові невідомі пошкодили надгробки на кладовищі, де поховані німці

В Чернігові невідомі пошкодили надгробки на кладовищі, де поховані німці

Фото: Associated Press

Йдеться про кладовище, яке розташоване в районі лижної бази на околиці міста.

Чернігівська поліція проводить розслідування щодо пошкодження могил на німецькому кладовищі. Там невідомі вандали пошкодили бетонні надгробки.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на пресслужбу ГУ Нацполіції в Чернігівській області.

Йдеться про кладовище, яке розташоване в районі лижної бази на околиці міста. За інформацією, 9 травня там зруйнували понад 30 надгробків. Відкрито провадження за ст. 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилою).

Заступник мера Чернігова Олександр Ломако в Facebook написав, що про пошкодження могил на кладовищі в поліцію повідомило керівництво КП ”Спецкомбінат”.

”Якісь ідіоти (іншої характеристики у мене немає), схоже, під впливом алкоголю (поруч порожні пляшки від пива та горілки) зруйнували 36 плит на могилах розстріляних під час війни німецьких військовополонених біля лижної бази в Чернігові”, - написав він.

Якісь ідіоти (іншої характеристики у мене немає), схоже під впливом алкоголю (поруч порожні пляшки від пива та горілки)...

Опубліковано Олександром Ломаком Неділя, 10 травня 2020 р.

На зазначеному кладовищі у 1944-1947 роках поховали близько 300 військовополонених німців.

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України встановила особи молодиків, які намагалися підпалити синагогу в Херсоні у ніч після Великодня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація