В ДПСУ розповіли про ситуацію на кордонах в умовах карантину

В ДПСУ розповіли про ситуацію на кордонах в умовах карантину

Фото: Держприкордонслужба України

Прикордоники вже не пустили до України 50 іноземців

Українські прикордонники від 16 березня припинили пускати на територію України іноземців та вже не пустили 50 громадян інших держав через ситуацію з коронавірусом.

Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

Упродовж останньої доби прикордонники оформили в пунктах пропуску на державному кордоні понад 140 тис. осіб:  на в'їзд в Україну - 85 тис. осіб;  на виїзд з України – 58 тис. громадян.

"У КПВВ в районі проведення ООС в обох напрямках пропущено близько 55 тис. осіб, на адміністративній межі з АРК – 4,7 тис. громадян. Також минулої доби, 15 березня, прикордонники провели температурний скринінг відносно майже 120 000 осіб", – йдеться в повідомленні.

❗️ В Україну тимчасово припинено пропуск іноземців З 00.00 до 8:00 16 березня понад 50 іноземців не пропущено на в'...

Опубліковано Державна прикордонна служба України Понеділок, 16 березня 2020 р.

Зазначимо, що Україна від 17 березня на два тижні закриє всі міжнародні пасажирські рейси, як повітряні, так і наземні.

Нагадаємо, від 12 березня Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю.  Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Зараз чоловік перебуває у лікарні. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях.

13 березня в Україні зафіксували першу смерть від коронавірусу - померла 70-річна мешканка Радомишля Житомирської області, яка їздила до Польщі. Вона протягом останніх двох тижнів вела дуже активний спосіб життя. У місті нині ввели надзвичайний стан, дезінфікують місця, де перебувала жінка, а також обстежують осіб, з якими вона контактувала.

Повʼязані теми:

Наступна публікація