В Енергодарі після невдалих пологів породілля помирала 43 дні, а мертве немовля в лікарні "загубили"

В Енергодарі після невдалих пологів породілля помирала 43 дні, а мертве немовля в лікарні "загубили"

В Енергодарі після невдалих пологів породілля помирала 43 дні, а мертве немовля в лікарні "загубили"

Поліція розпочала розслідування.

В Енергодарі Запорізької області під час пологів медики не змогли врятувати немовля, а його матір із тяжкими травмами та сепсисом потрапила до реанімації. За півтора місяця вона померла і тоді з'ясувалося, що тіло новонародженої дитини зникло, про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Олені раптово стало зле на восьмому місяці вагітності. Її терміново доправили до пологового, але дитину врятувати не вдалося. За словами лікарів, тіло немовляти нібито зберігається в морзі.

Після пологів, кажуть рідні покійної, просили медиків доправити жінку до обласної лікарні в Запоріжжя, але ті відмовили.

"Лікарі говорили: "Не переймайтеся, все добре, завтра ваша донька встане, принесете їй супчик". Вони сиділи пили каву", - пригадує сестра Наталія.

Тим часом чоловік покійної каже, що після пологів у дружини виявили чимало серйозних проблем зі здоров'ям і її під'єднали до апарату ШВЛ. Зрештою жінку перевезли до обласної лікарні.

В Енергодарі не можуть поховати мати з немовлям – тіло дитини зникло

В Енергодарі не можуть поховати мати з немовлям – тіло дитини зникло

Проте після кількох надважких операцій, уже осліплою та фактично без нирок, на 43-й день жінка померла. Після цього і виявилося, що тіла немовляти, яке мало би зберігатися в морзі, немає.

Відомо, що тіло немовляти возили на розтин у Запоріжжя. Потім паталогоанатоми віддали тіло під розписку медикам Енергодару, але до лікарняного моргу воно не доїхало.

"Щодо дитини нам дали тільки корінець, без основної довідки. Куди поділася головна довідка, ніхто не знає", - наголошує сестра покійної.

Керівництво лікарні спілкуватися з журналістами відмовилося. Про те, що в пологовому відділенні Енергодарської лікарні є величезні проблеми, журналістам ТСН розповів лікар, який там працював. Медик каже, що вже кілька років намагається звернути увагу на катастрофічну ситуацію в пологовому.

"У пологовому будинку два лікарі. Вони не здатні надати потрібну невідкладну акушерську допомогу. У закладі немає операційної сестри... Надходить хтось з кровотечею, треба швидко прооперувати, але це неможливо", - розповідає акушер-гінеколог Енергодарської МСЧ.

Наразі правоохоронці розпочали розслідування щодо медичної недбалості та наруги над тілом. Але повноцінно працювати слідчі поки не можуть, бо спочатку свої висновки має зробити спеціальна комісія обласного департаменту охорони здоров'я, яка через карантин ще не починала роботу.

Яків Носков

Повʼязані теми:

Наступна публікація