В евакуйованих українців епідеміологи взяли аналізи крові. Їх відправлять до Києва на діагностику

В евакуйованих українців епідеміологи взяли аналізи крові. Їх відправлять до Києва на діагностику

Фото: Associated Press

Кров й інші аналізи братимуть кожні три дні.

В евакуйованих з Уханя українців, які перебувають у медичному центрі Національної гвардії "Нові Санжари", епідеміологи взяли тестові аналізи крові. 

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов.

За його словами, зразки літаком відправлять до Києва у спеціальну лабораторію.

Кров й інші аналізи братимуть кожні три дні, повідомив на брифінгу у Нових Санжарах секретар РНБО Олексій Данілов. Забори братимуть не тільки в евакуйованих українців та іноземців. Також кров братимуть у тих, хто перебуває у приміщенні медичного закладу і перебуває у секторі - охоронців.

Данілов також повідомив, що в Україні почали виробляти тести на коронавірус. "Як тільки китайська сторона надала відкритий код РНК, наші дві провідні інституції почали виробляти наші українські тести. Вони на нині готові", - розповів Олексій Данілов.

Як повідомлялося, до України привезли тест-системи, за допомогою якої можна діагностувати коронавірус з Китаю. Тест-систем досить для дослідження 25-30 випадків інфікування. Щойно Китай виклав у мережу послідовність геному вірусу, кожна лабораторія дістала можливість вивчити його в себе. Українські вчені від РНБО теж отримали завдання розробити власну українську тест-систему. Всесвітня організація охорони здоров'я порадила зробити це всім країнам, аби не виникало проблем із нестачею або ж транспортуванням. 

Нагадаємо, 20 лютого до України прибули евакуйовані з Китаю люди. На обсервацію направили 45 громадян України та 27 іноземців (громадяни Аргентини, Еквадору, Домініканської Республіки, Сальвадору, Коста-Рики, Чорногорії, Панами та Ізраїлю). Було оголошено, що їх розмістять у медзакладі селища Нові Санжари на Полтавщині.

Цього дня місцеві мешканці селища перекрили в ньому дорогу, виступаючи проти розміщення там евакуйованих людей. Згодом у Нових Санжарах між поліцією та місцевими жителями сталася сутичка.

О 18 годині колона автобусів з українцями прорвалася серед натовп людей, які протестували на дорозі. Вони палили вогонь, кидали камінням в автобуси та розбили декілька вікон. Евакуйовані не постраждали, але під час сутичок постраждало дев'ять правоохоронців, п'ятеро з яких - серйозно, та один з активістів.

В результаті через сутичок поліція затримала 24 людини. Їм загрожує до восьми років позбавлення волі. Поліція відкрила два кримінальних провадження за ч. 1 ст. 294 (Масові заворушення) та ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація