В гуртожитку в Українці росте кількість інфікованих коронавірусом, а перша із захворілих "зникла"

В гуртожитку в Українці росте кількість інфікованих коронавірусом, а перша із захворілих "зникла"

Фото: ГУ ДСНС у Києві

Люди розповідають, що їм не повідомили інформацію скільки вони будуть знаходитись в ізоляції.

Вже 11 підтверджених випадків інфікування коронавірусом у Київській області в місті Українка в закритому на карантин гуртожитку одного з ліцеїв, йдеться в ТСН.16.45.

Зайти не можна, вийти - лише здоровим мешканцям і тільки аби винести сміття. Територія довкола будинку для сторонніх людей зачинена. Продукти родичам або знайомим лише через руки поліцейського. Але дехто знаходить «чорний хід».

Дізнались про те, що у гуртожитку панує коронавірус мешканці ще минулого понеділка. Родичка однієї з них каже, що першою захворіла нібито жінка - медсестра, що працює у міській клінічній лікарні. «Вона зникла. Вона була носієм. Зникла з сім'єю, це правильно, я вважаю», - каже жінка.

Перший тест частині людей зробили у четвер. Результати отримали у неділю. Майже сотню людей всередині закривають на обсервацію. Чиновники повідомляють - 10 з них, серед яких і одна дитина інфіковані коронавірусом. Сьогодні список хворих поповнюється ще одним мешканцем.

Людям наказали сидіти вдома, коридори постійно дезинфікували. Втім контрольний пункт, аби ніхто не виходив, встановили лише вчора. На кожному поверсі відтепер сидить і черговий. Він у разі потреби міряє температуру. З вікон - мешканці ТСН зізнаються, що скільки сидітимуть і коли будуть відомі усі результати тестів - поки не знають.

Коронавірус в гуртожитку Українки: що відомо про стан інфікованих

Коронавірус в гуртожитку Українки: що відомо про стан інфікованих

На обсервації і директор ліцею, якому належить гуртожиток. Аби зменшити контакт він нібито вже склав розклад ,яка кімната і коли готує їжу, яка і коли ходить у душ. Міські чиновники запевняють, окрім передачок родичів,  допомагають і вони - безкоштовною доставкою. «Їжа і  вода безкоштовна. Директор приймає доставку. І служба таксі. Люди платять виключно за продукти», - каже заступник міського голови Українки з виконавчої роботи Карасьов Іван.

Результати усіх ПЛР-тестів будуть відомі за три дні. А поки ситуація буде стабільною, біля гуртожитку цілодобово чергуватиме поліція і медики, аби найближчі 2 тижні ніхто з мешканців не втік. 

Кореспондент Олена Гущик

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація