В Ірпені шукають лисичку, відому за скандалом у супермаркеті

В Ірпені шукають лисичку, відому за скандалом у супермаркеті

Тваринка загубилася в місті три дні тому.

В Ірпені розшукують руду Стіму, яка втекла з дому три доби тому. Найбільше господар переживає, що люди злякаються дикого звіра і нашкодять його улюблениці, а вона насправді щеплена і домашня, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Діана і Настя з клубу власників лисиць допомагають господареві розклеювати оголошення. "Нам уже допомогло так одного разу, коли шукали лисичку. Знайшли, подзвонили", - пояснюють вони. Степан шукає Стіму вже третю добу: "Ось це – її лапи. Дрібна, за розмірами, як кіт". Сліди ведуть униз по вулиці: "Отут вона ховалася. Протягом трьох діб вона ходила по цій вулиці, але на очі не потрапляла".

У Ірпені шукають руду лисичку, яка втекла з дому

У Ірпені шукають руду лисичку, яка втекла з дому

Відбитки лисячих лап на ще свіжому снігові привели Степана до місцевого парку. Що відбулося далі – йому розповіли перехожі: "Отут її схопила собака, господар із собакою. Тут було натоптано, і слідів далі не було". Це та сама Стіма, що разом із господарем торік спричинили скандал, коли завітали до ірпінського супермаркету і йти звідти, попри вимоги охоронців, не бажали.

Домашня лисиця пила з горнятка господаря, лущила горіхи, гралася в ліжку. "Вона спала на ліжку. Як бачите, все на місці, нічого не перекусювала, нічого не чіпала", - показує Степан. Він запевняє, що вранці тваринка його пробуджувала зі сну, наче кіт або пес. Стіму чоловік колись викупив у жінки, яка прив’язала рудохвосту до батареї і не давала їй м’яса - як наслідок, Стіма наново вчилася ходити. "Лікував, годував. Звісно, сумую", - каже господар.

Утекла плеканиця з двору, коли хтось відкрив ворота. Степан каже, що цікавість – чи не єдина лисяча вада,. І сподівається, що цього разу їм зі Стімою знову поталанить: "Вона в мене фартова. Вона в мене на вокзалі в Києві загубилася – я знайшов її протягом доби".

Кореспондент ТСН Олександра Мітіна

Повʼязані теми:

Наступна публікація