В Івано-Франківській області невідомі спаплюжили пам'ятник Шевченка, "зрізавши" голову Кобзаря (фото)

Вандали пошкодили пам’ятне погруддя Тараса Шевченка.

Вандали спаплюжили пам’ятник українського письменника, митця, громадського діяча Тараса Шевченка в селі Підпечери Івано-Франківської області. Зловмисники "відрізали" голову Кобзаря на монументі біля Будинку культури.

Про це заявив мер Івано-Франківська Руслан Марцінків у Facebook.

Міський голова висловив думку, що дії вандалів слід розцінювати як провокацію, яка приурочена до дня народження Кобзаря. Марцінків закликав правоохоронців встановити осіб, причетних до злочину, та притягнути їх до відповідальності.

"Під Будинком культури відрізали голову пам’ятнику Тарасу Шевченку! Очевидно, вандали "приурочили" свої дії до дня народження нашого Кобзаря. Сподіваюся, що ми скоро вияснимо хто це зробив! Прошу правоохоронні органи знайти злочинців і гідно "оцінити" цю провокацію!", - написав він на своїй сторінці.

Нагадаємо, що у ніч проти 5 лютого у Львові невідомі облили червоною фарбою пам'ятник Степану Бандері. Правоохоронці виявили зловмисників. Ними виявилися два уродженці Хмельниччини, студенти одного із львівських навчальних закладів. Хлопцям 19 та 24 роки. 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація