В Івано-Франківську померла друга жінка, у якої підозрювали коронавірус

В Івано-Франківську померла друга жінка, у якої підозрювали коронавірус

Фото: Associated Press

Жінці було 65 років.

У Івано-Франківській обласній інфекційній лікарні померла друга жінка, у якої підозрювали нову коронавірусну інфекцію.

Про це повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, жінці було 65 років. Її госпіталізували до інфекційної лікарні з симптомами, які схожі на COVID-19.

"Поки що вона з підозрою. Тести передані до Києва. Відповідно будемо мати можливість отримати необхідну інформацію завтра (24 березня - Ред.)", - повідомив Марцінків.

Загалом в Івано-Франківську ще троє людей захворіли на новий коронавірус, йдеться у ТСН.16:45. Усі вони контактували з 56-річною жінкою, яка минулого тижня померла від ускладнень недуги. Серед інфікованих її чоловік, який нещодавно приїхав із Чехії. Медики припускають, що міг привезти додому вірус. Нині чоловік перебуває в обласній інфекційній лікарні. Хвороба у нього протікає безсимптомно.

Інші двоє пацієнтів - це  медсестри, які лікували його дружину. Вони у стані середньої тяжкості.

В Україні кількість померлих від коронавірусу збільшилася до трьох осіб. Третьою жертвою вірусу стала 56-річна мешканка Івано-Франківська.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю.  Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закриває кордониРоботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено. Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень - від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в'їзду до міста

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. 

Після цього про виявлення коронавірусу почали повідомляти і в інших областях. Епіцентром спалаху в Україні стала саме Чернівецька область, де хворобу діагностують найбільше. Через активне поширення хвороби деякі українські області запровадили режим надзвичайної ситуації. За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

В Івано-Франківську розшукують тих, хто контактував із померлою від коронавірусу жінкою

В Івано-Франківську розшукують тих, хто контактував із померлою від коронавірусу жінкою

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація