В кінці 2016 року Україна розпочне впровадження технології 4G

В кінці 2016 року Україна розпочне впровадження технології 4G

Національна комісія співпрацюватиме спільно з британською компанією Analysys Mason.

Національна комісія з регулювання зв'язку (НКРЗІ) планує розпочати впровадження в Україні технології 4G у кінці 2016 року.

Як повідомив голова НКРЗІ Олександр Животовський, завершити дослідження радіочастотного ресурсу (РЧР)планують вже у листопаді 2016 року, пише УНІАН.

"До кінця листопада ми закінчимо дослідження щодо інтерференції між військовими засобами зв'язку і комерційними. Після цього ми перейдемо до фази імплементації і, як повідомляється в указі президента, плануємо завершити упродовж 2017 року", - зазначив він.

Національна комісія, буде співпрацювати спільно з британською компанією Analysys Mason. По завершенню етапу, необхідного для запуску в Україні згідно зі стандартом 4G, регулятор зможе приступити до етапу безпосереднього впровадження цієї технології в нашій країні.

Також Животовський зазначив, що станом на сьогодні регулятор спільно з Analysys Mason завершив перший етап досліджень РЧР, після якого йде етап розробки конкретних рекомендацій щодо впровадження зв'язку четвертого покоління в Україні.

Нагадаємо, 21 липня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав указ про запровадження 4G. Давши початок впровадженню сучасного стандарту четвертого покоління. Очікується, що ліцензії на технологію 4G LTE продадуть у 2017 р.

Порошенко анонсував видачу 4G ліцензій

Порошенко анонсував видачу 4G ліцензій

Повʼязані теми:

Наступна публікація