В корпорації "Богдан" прокоментували обшуки НАБУ

В корпорації "Богдан" прокоментували обшуки НАБУ

Фото: Фото з відкритих джерел

"Богдан Моторс" називає обшуки надуманими та безпідставними.

У компанії "Богдан Моторс" заявивли, що звинувачення НАБУ надумані та безпідставні, а організацію слідчих дій та обшуків 19 липня назвали "політично вмотивованим тиском".

Про це повідомили в пресслужбі компанії.

В офіційній заяві "Богдан Моторс" йдеться, що закупівля автомобілів здійснюється згідно чинного законодавства.

"Закупівля автомобілів виробництва "Богдан Моторс" відбувається у повній відповідності з чинною редакцією постанови Кабінету Міністрів України №517. Вона чітко регламентує весь порядок формування ціни під час здійснення державного оборонного замовлення", – зазначили в заяві.

Там додали, що компанія власним коштом виготовляла для української армії автомобільну техніку.

"В умовах відсутності сучасної військової техніки, яка б дозволяла вирішувати усі питання забезпечення життєдіяльності військ під час виконання завдань у районах проведення АТО/ООС, компанія "Богдан Моторс" розробила власним коштом та виготовила зразки військової автомобільної техніки. Це санітарні автомобілі та вантажівки, які замінили у військах радянський металобрухт", – додали в компанії.

Нагадаємо, вранці 19 липня детективи НАБУ та САП провели обшуки у приміщеннях ПАТ "Автомобільна Компанія "Богдан Моторс", зокрема в спортивному клубі "5 елемент". У НАБУ додали, що слідча дія санкціонована і проводиться в ході розслідування розтрати державного майна в особливо великих розмірах службовими особами Міноборони України та Генштабу ЗСУ України, які у 2015-2018 рр, на думку слідства, незаконно внесли до державного оборонного замовлення спеціальний автомобільний транспорт та здійснили його закупівлю за завищеними цінами.

Як повідомлялося раніше, компанія "Богдан Моторс" отримала півмільярда гривень за таємними контрактами на закупівлю вантажних і санітарних автомобілів, зроблених на китайському шасі.

НАБУ проводить обшуки у корпорації "Богдан"

НАБУ проводить обшуки у корпорації "Богдан"

Повʼязані теми:

Наступна публікація