В Криму окупанти увірвалися з обшуком до правозахисника Джеппарова і забрали його з собою

В Криму окупанти увірвалися з обшуком до правозахисника Джеппарова і забрали його з собою

Окупанти в Криму забрали з будинку правозахисника Абдурешіта Джеппарова. / Фото: Радіо Свобода

Голова Меджлісу нагадав, що понад вісім років тому окупанти відкрито викрали сина та племінника Джеппарова.

Вранці в Криму російські окупанти увірвалися з обшуком до правозахисника Абдурешіта Джеппарова і забрали його з собою.

Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Facebook.

"Сьогодні вранці російські карателі в окупованому Криму увірвалися в дім правозахисника, активного учасника кримськотатарського національного руху з часів СРСР Абдурешіта Джеппарова, який проживає в місті Qarasuvbazar (російські окупанти називають це місто Білогірськ)", - написав він.

Чубаров наголосив, що після завершення обшуку, який тривав від 07:00 до 10:00 і під час якого в будинку вилучили всі телефони та електронні пристрої, ”карателі з ФСБ забрали з собою Абдурешіта Джеппарова”.

Голова Меджлісу нагадав, що понад вісім років тому окупанти відкрито викрали сина та племінника Джеппарова.

"Тоді, ввечері 27 вересня 2014 року, до Ісляма Джеппарова і Джевдета Іслямова, які перебували біля магазину автозапчастин "Кисмет" міста Qarasuvbazar, під`їхав мікроавтобус Volkswagen Transporter, звідки вискочили невідомі в масках та силою заштовхнули молодих хлопців в автомобіль і вивезли у невідомому напрямку", - написав Чубаров.

Він підкреслив, що незважаючи на всі зусилля з розшуку викрадених Ісляма і Джевдета, про їхню долю нічого й досі невідомо.

Зазначимо, 17 квітня постійна представниця президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева заявила, що на сьогодні в колоніях тимчасово окупованого Криму та Росії перебувають 180 політв`язнів-кримчан. У багатьох із них серйозні проблеми зі здоров`ям, частина з них – літні люди.

Нагадаємо, 11 серпня повідомлялося, що у Криму розпочалась хвиля репресій проти кримських татар. Людей вивезли в невідомому напрямку.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація