В лікарнях коїться Бородіно, а школи - розплідник інфекцій: Голубовська про реалії COVID-19 в Україні

В лікарнях коїться Бородіно, а школи - розплідник інфекцій: Голубовська про реалії COVID-19 в Україні

Фото: УНІАН

Щодо нового жорсткого карантину в країні, Голубовська вважає, що вводити його потрібно дуже грамотно.

Ольга Голубовська, провідна українська лікарка-інфекціоністка, заявила, що ситуація з коронавірусом в країні дуже серйозна і іншого способу протидії, крім локдауну, немає. За її словами, локдаун вводити його потрібно дуже грамотно, обговоривши все з епідеміологами.

Про це пише УНН.

За словами завідувачки кафедрои інфекційних хвороб НМУ імені О. О. Богомольця, лікарням потрібно запасатися балонами з киснем і готуватися до серйозної битви за життя людей.

"Зараз потрібно готуватися до майбутнього. Вже з коронавірусом нічого не зробити. Протидія вже неможлива, тестування вже неможливо. Весь світ тестує і нехай собі тестує - вони собі можуть дозволити", - заявила Голубовська. 

Щодо нового жорсткого карантину в країні, Голубовська вважає, що вводити його потрібно дуже грамотно, обговоривши все з епідеміологами. Школи повинні перейти на "дистанційку", а люди - максимально на роботу онлайн.

"Це (школи. - Ред.) один із розплідників інфекційних захворювань. Наша освіта страждає з 90-х років і нічого за рік не станеться, а те що зараз твориться в клініках - розуму не піддається, це Бородіно", - зазначила лікар.

Якщо зараз не вжити заходів, вважає лікар, вже через три тижні інфекційні лікарні будуть переповнені.

"Ви бачите, що зараз ми без локдауну просто не обійдемося... Нам треба зараз всім пережити цей період", - додала вона.

Водночас Голубовська вважає, що транспорт зупиняти не можна, адже медичному персоналу треба якось діставатися роботи.

Інфекціоністка додала, що зараз Україна переживає найскладніший період від початку пандемії, а поточна хвиля COVID-19 за інтенсивністю десь у п'ять разів важче осінньої.

Нагадаємо, що за добу 30 березня в Україні діагностували 11 226 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19, госпіталізували 5 558 осіб, померли рекордні 407 хворих, одужали 6 405 осіб.

Міністерство охорони здоров’я очікує ще підвищення рівня захворюваності на коронавірус та госпіталізації протягом найближчого тижня чи двох.

Коронавірус в Україні: найбільше інфікованих у Києві та в Одеській області

Коронавірус в Україні: найбільше інфікованих у Києві та в Одеській області

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація