Міністерство освіти визначило головні пріоритети змін у 2017 році. Інфографіка

Міністерство освіти визначило головні пріоритети змін у 2017 році. Інфографіка

Фото: УНІАН

В Україні з'явиться Національний репозитарій, у якому будуть зібрані всі академічні тексти науковців.

У Міністерстві освіти і науки озвучили пріоритетні завдання для забезпечення належної якості вищої освіти, які необхідно втілити до 2020 року. Про це повідомляє Урядовий портал.

Серед ключових завдань на поточний рік було названо створення Національного репозитарію академічних текстів, напрацювання методичної бази та надання практичної допомоги ВНЗ у створенні системи внутрішнього забезпечення якості, а також використання технології ЗНО для відбору вступників на магістратуру за спеціальністю "Право".

Зазначається, що вагомим кроком для підтримки доброчесності української науки є створення до кінця 2017 року Національного репозитарію академічних текстів, в якому будуть зберігатись фактично всі освітні і наукові тексти у форматі, що піддається обробці, перегляду та порівнянню. Після цього планується створення Національної наукометричної системи.

Також наголошується, що українські школи мають низку недоліків, зокрема це стосується менеджменту шкіл та якості підготовки персоналу.

Крім того, на думку Олега Шарова, згадані показники засвідчують той факт, що "нам сьогодні треба перезавантажити систему післядипломної освіти, побудувати систему визнання неформальної освіти та інформального навчання".

Нагадаємо, українські педагоги після знайомства з фінською системою освітою планують перевезти передовий досвід на батьківщину. Фіни вважають, що школа в житті дитини не повинна займати більше 30% часу. Початкова школа у Фінляндії є безкоштовною, старша школа починається з 12 років, де учні самі обирають дисципліни, які вони бажають вивчати.

Повʼязані теми:

Наступна публікація