В Міноборони назвали кількість резервістів, яких призовуть першими

В Міноборони назвали кількість резервістів, яких призовуть першими

Фото: Getty Images

Цьогоріч до ЗСУ за контрактом прийняли на службу більше 17 тисяч осіб.

В Україні військовий оперативний резерв першої черги становить майже 130 тисяч осіб. 

Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони Максим Праута, передає УНІАН.

"Оперативний резерв військовозобов'язаних першої черги, створений з початку оборонної реформи, складає майже 130 тис. осіб", - заявив він.

Усього з початку цього року на військову службу за контрактом прийнято понад 17 тисяч осіб, у тому числі 1,2 тисячі офіцерів.

Загалом кількість військовослужбовців за контрактом у Збройних силах України становить понад 120 тисяч осіб.

На сьогодні система військового резерву в Україні складається з оперативного (розподіляється на резерв першої та другої черги) та мобілізаційного резерву. До резерву першої черги входять люди з досвідом участі у бойових діях, а резерв другої черги складається з колишніх військових.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко повідомив про збільшення грошового утримання військовослужбовців Збройних Сил України певних спеціальностей: нещодавно він підписав зміни до Державного бюджету 2017 року. Це стосуватиметься льотчиків, десантників, спецназівців, танкістів, передусім механіків-водіїв. Крім того, прийнято рішення збільшити рівень грошового утримання, доплати військовослужбовців, які виконують військові обов'язки в зоні АТО: утримання на першій лінії піднімають до 10 тис. гривень на місяць, на другій лінії - до 4,5 тис. гривень".

Повʼязані теми:

Наступна публікація