В Міноборони заявили, що готуються до скасування строкової служби в Україні

В Міноборони заявили, що готуються до скасування строкової служби в Україні

Фото: УНІАН

Міністр оборони вважає, що ця модель не має майбутнього в Україні.

В Міністерстві оборони України обіцяють наступного року підготувати та показати "дорожню карту" для скасування строкової військової служби.

Про це в ефірі радіо "Армія FM" розповів міністр оборони України Андрій Загороднюк.

"Модель строкової служби не має майбутнього в Україні, обіцяю показати в наступному році "дорожню карту" скасування строкової служби", - сказав керівник Міноборони.

За словами Загороднюка, більшість молодих людей, які відслужили строкову службу, йде і не повертається як резерв.

"Тому резерв маємо формувати з тих, хто хоче там бути добровільно. Паралельно має розвиватися концепція територіальної оборони. Сильну територіальну оборону мають становити колишні військовослужбовці, ветерани, люди, яким просто подобається військова тематика, але вони не хочуть підписувати контракт і не бачать себе весь час в армії", - зауважив міністр.

Він підкреслив, що за 5 років досвіду війни в українських військових з'явилися "нові розробки і нові ідеї". За словами міністра, у Європі немає таких досвідчених військових, як наші, і західні колеги у захваті від професіоналізму українців.

Загороднюк додав, що для реформування Збройних Сил ще не було такого сприятливого клімату, як нині.

"Комітет з безпеки та оборони, який є у Верховній Раді, сьогодні і який був до цього — це небо і земля. Там є Герої України, колишні військові, волонтери, просто молоді нормально розвинені, цивілізовані прогресивні люди, з ними працювати — одне задоволення", - наголосив він.

Міністр також повідомив, що створює команду цивільних менеджерів, які в майбутньому стануть основою демократичного цивільного контролю у сфері оборони і безпеки.

Нагадаємо, від 1 жовтня в Україні розпочався осінній призов на строкову військову службу. Призов триватиме аж до кінця року. До служби залучать трохи більше 15 тисяч новобранців віком від 20 до 27 років, які не мають права на звільнення чи відстрочку.

Міністр оборони України Андрій Загороднюк дав ексклюзивне інтерв'ю в студії ТСН.Тижня

Міністр оборони України Андрій Загороднюк дав ексклюзивне інтерв'ю в студії ТСН.Тижня

Повʼязані теми:

Наступна публікація