Багатодітним сім'ям почали платити більше. Як оформити і коли отримувати надбавки

Багатодітним сім'ям почали платити більше. Як оформити і коли отримувати надбавки

Фото: pixabay.com

Мінсоцполітики почало приймати заявки на виплату допомоги багатодітним сім`ям - по 1700 гривень щомісяця на третю дитину та наступних.

Міністерство соціальної політики розпочало прийом заявок та виплати допомоги на дітей в багатодітних сім`ях. Про це повідомляє прес-служба міністерства. Прийом заявок триватиме три місяці.

Хто отримає гроші, скільки і коли? 

На третю і кожну наступну дитину, згідно такої заявки, родина отримуватиме 1700 гривень матеріальної допомоги щомісячно. Виплати будуть дійсні до досягнення дитиною шестирічного віку включно. Зазначається, що для тих родин, які звернулися за призначенням допомоги від квітня до червня 2019 року включно, її виплачуватимуть з 1 квітня. 

Доплата стосується не лише тих, хто народив чи народить дитину цьогоріч, а й тих сімей, котрі вже мають посвідчення багатодітних. Родина, в якій є четверо дітей, двоє з яких молодші 6 років, також має право на виплату. Вона є додатковою до щомісячних 860 гривень допомоги при народженні дитини. Навіть якщо дитині 5 років, допомогу варто оформити – за рік держава фінансово підтримає сім’ю, надавши без повернення 20 400 гривень на третю і кожну наступну дитину, зазначають в міністерстві.

Як отримати виплату?

Для того, щоб оформити допомогу на дитину, мамі або татові слід звернутися у найближче відділення соціального захисту населення і написати Заяву на отримання грошей. При собі також потрібно мати оригінал та копію посвідчення багатодітної сім’ї, без якого оформити допомогу буде неможливо, та свідоцтва про народження дітей.

Сервіси, через які здійснюватимуться виплати

Виплати здійснюватимуться через "Укрпошту" чи уповноважений державою банк на соціальні виплати за вибором сім’ї. Якщо сім’я отримує щомісячну допомогу при народженні, вона може надати реквізити банківської картки, на яку зараховуються 860 грн.

Від квітня багатодітні сім’ї додатково отримуватимуть 1700 гривень допомоги від уряду

Від квітня багатодітні сім’ї додатково отримуватимуть 1700 гривень допомоги від уряду

Нагадаємо, 13 березня Кабінет міністрів ухвалив рішення про запуск з 1 квітня механізму додаткових виплат для багатодітних сімей, які становитимуть 1700 грн на місяць на кожну дитину, починаючи з третьої, до досягнення нею шестирічного віку. Раніше міністр соціальної політики зазначав, що до кінця року на реалізацію цієї ініціативи потрібно буде спрямувати 2,4 млрд грн. 

Щомісячну фінансову програмну допомогу, рішенням прем'єра Володимира Гройсмана, визначили одним з пріоритетних напрямків роботи Мінсоцполітики у нинішньому році. Уряд також продовжує впроваджувати програму "Муніципальна няня", яка запрацювала з початку року. Вона дозволяє батькам винаймати помічника із догляду за дитиною і отримувати бюджетну компенсацію за ці витрати. З початку роботи програми від батьків надійшло 43 заяви.

Повʼязані теми:

Наступна публікація