В Мінветеранів відреагували на результати розслідування вбивства Шеремета

В Мінветеранів відреагували на результати розслідування вбивства Шеремета

Фото: УНІАН

Міністерство закликає ретельно розслідувати злочин.

У Міністерстві у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб після арешту підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета заявивли, що нададуть їм весь спектр правової допомоги.

Про це 14 грудня на своїй сторінці у Facebook написала глава міністерства Оксана Коляда.

Міністерка зазначила, що особисто знає підозрюваних Влада та Інну Грищенків, Андрія Антоненка, Юлію Кузьменко, Яну Дугарь і вони користуються авторитетом серед ветеранів. Вона підтримала публічність процесу та додала, що вбивство Шеремета має бути розслідувано, але так щоб ні у кого не виникало сумнівів щодо доказової бази.

"Мінветеранів буде виконувати свої прямі функціі по відношенню до бенефіціарів. Ми готові надати весь спектр правової допомоги, не даючи при цьому оцінку справи по суті.З огляду на чутливість теми, суспільну значимість фігури самого Павла Шеремета, а також фігур обвинувачених, рівень доказової бази має бути абсолютно переконливим. Для всіх. У разі, якщо виникатимуть найменші сумніви у адекватності звинувачень, репутаційні ризики держави будуть збільшені у рази", - зазначила вона.

Нагадаємо, 12 грудня Нацполіція затримала фігурантів вбивства журналіста Шеремета. Підозрюваних шукали понад 2,5 року.

Правоохоронці підозрюють у вбивстві журналіста військового та волонтера Андрія Антоненка, відомого також як рок-музикант Riffmaster та хірургиню дитячої лікарні Юлію Кузьменко. За версією слідства, вони закладали вибухівку під авто, яким користувався журналіст. Третя підозрювана у справі - військова Яна Дугарь. Слідчі вважають, що вона проводила розвідку перед скоєнням злочину і фотографувала камери спостереження. Суд призначив їй обмежувальний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Павло Шеремет був убитий в центрі Києва 20 липня 2016 року. Журналіста поховали в Мінську. За даними слідчих, зловмисники закріпили вибухівку на дні авто, за кермом якого був Шеремет. Також було повідомлено про те, що для вбивства відомого білоруського журналіста зловмисники використовували елементи протипіхотної міни МОН-50.

Друзі та знайомі підозрюваних у вбивстві Шеремета пригадали, що ті робили у липні 2016

Друзі та знайомі підозрюваних у вбивстві Шеремета пригадали, що ті робили у липні 2016

Повʼязані теми:

Наступна публікація