В МОЗ повідомили, коли чекати рішення про долю карантину

В МОЗ повідомили, коли чекати рішення про долю карантину

Фото: УНІАН

Наразі досліджується розвиток епідемічної ситуації в Україні

Питання відміни карантину, який має стримати поширення коронавірусної інфекції, МОЗ коментуватиме не раніше, ніж через 10 днів від сьогоднішньої дати.

Про це на брифінгу у середу повідомив заступник міністра охорони здоров’я - головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. 

«Стосовно впровадження і відміни карантину, рішення буде ухвалюватись ближче до самого терміну завершення карантину. Ми тільки на третьому дні посилених жорсткіших заходів карантину, тому питання скасування карантину ми будемо коментувати не раніше, ніж через 10 днів від сьогоднішньої дати», - сказав Ляшко, відповідаючи на питання, за якими критеріями буде ухвалюватись рішення про завершення карантину.

Він додав, що наразі досліджується розвиток епідемічної ситуації в Україні щодо коронавірусної хвороби.

«Ми порівнюємо всі сценарії, які відбуваються в країнах Європейського Союзу, а також в країнах-сусідах, які пізніше за нас впровадили превентивні заходи», - наголосив головний санітарний лікар.

Нагадаємо, 11 березня Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю. Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закриває кордониРоботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено. Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень - від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в'їзду до міста.

За 2 тижні після цього Кабмін запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та подовжив карантин на місяць - до 24 квітня. 3 квітня карантин посилили: ввели обов’язкову 14-денну обсервацію для осіб, які прибувають з-за кордону, заборонили пересуватися вулицями більш ніж двом особам, крім випадків супроводу дітей.

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. 

Після цього про виявлення коронавірусу почали повідомляти і в інших областях. Епіцентрами спалаху в Україні стали Чернівецька область та місто Київ, де хворобу діагностують найбільше. За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація