В МЗС повідомили, коли Іран передасть Франції "чорні скриньки" збитого літака МАУ

В МЗС повідомили, коли Іран передасть Франції "чорні скриньки" збитого літака МАУ

Фото: Associated Press

Бортові самописці обіцяють передати до 20 липня.

Іран обіцяє передати "чорні скриньки" зі збитого українського літака МАУ Франції до 20 липня. 

Про це в ефірі одного із телеканалів розповів заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін, розповіли у ТСН.Ранок.

За його словами, бортові самописці досі у Тегерані, але іранська влада планує віддати їх для експертизи французьким спеціалістам. Натомість Париж дозволив взяти участь у вивченні чорних скриньок і двом українським фахівцям. 

Нагадаємо, вранці 8 січня у столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс "Тегеран-Київ". На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив. Увесь екіпаж, а також два пасажири були громадянами України. Відомо, що на рейс зареєструвалося 169 пасажирів, втім, двоє людей так і не сіли на борт літака.

Уранці 11 січня Іран офіційно заявив, що ракета "земля-повітря" збила літак МАУ . В офіційній заяві йдеться про те, що трагедія сталася через "людський фактор". Літак помилково сприйняли за ворожий об'єкт після того, як він повернув у бік військового центру Корпусу вартових Ісламської революції. За кілька годин до катастрофи іранські військові обстріляли дві військові бази США на території Іраку.

Усі головні тексти про те, що передувало авіакатастрофі, як усе сталося, що про це говорили в Ірані, Україна та західних країнах та чому сталася трагедія можна прочитати за посиланням

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Авіакатастрофа рейсу PS752 під Тегераном
Наступна публікація