В Нацполіції розповіли, скільки бойовиків на території України спіймали протягом року

В Нацполіції розповіли, скільки бойовиків на території України спіймали протягом року

Фото: Associated Press

Правоохоронці скаржаться також на збільшення обігу нелегальної зброї.

Протягом 2018 року поліція встановила місцеперебування та затримала 270 учасників збройних формувань. Загалом же було повідомленно про підозру 320.

Про це повідомив начальник Департаменту карного розшуку Національної поліції Сергій Тіхонов

"Упродовж минулого року поліцейські встановили місцезнаходження та затримали 270 осіб за сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності а також за створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань", – розповів начальник Департаменту карного розшуку. 

Сергій Тіхонов поскаржився на збільшення незаконного обігу зброї та запевнив, що правоохоронці продовжують боротьбу також з цією проблемою.

"У результаті бойових дій на сході держави мали ще один негативний наслідок – насичення "чорного" ринку значною кількістю зброї. Упродовж 2018 року задокументували понад 7,4 тисячі фактів незаконного обігу зброї та оголосили про підозру за понад 6 тисяч злочинів. Крім того, з протиправного обігу вилучено понад дві тисячі одиниць вогнепальної зброї, 62 гранатомети, понад 1,7 тисяч гранат, 163 міни та понад 230 тисяч набоїв", - додав він.

Нагадаємо, наприкінці минулого року в Києві викрили канал обігу вогнепальної зброї, до якого входив, зокрема, співробітник поліції. За даними Служби безпеки, для виготовлення зброї використовували іноземні деталі, зокрема виготовлені в Росії.

Сепаратистка за ґратами: як працівниця м'ясокомбінату стала агенткою ФСБ

Сепаратистка за ґратами: як працівниця м'ясокомбінату стала агенткою ФСБ

Повʼязані теми:

Наступна публікація