В НАТО не виключають, що Росія "гуманітаркою" вуалює напад на Україну

В НАТО не виключають, що Росія "гуманітаркою" вуалює напад на Україну

Командувач сил НАТО в Європі застерігає, що "гуманітарка" РФ може бути завуальованим нападом на суверенітет України. / Фото: Reuters

Представник НАТО наголосив, що гуманітарна допомога має бути підтримана Києвом і повністю контролюватися Червоним Хрестом.

Будь-яка гуманітарна місія, що прямує до України, має бути підтримана Києвом і контрольована міжнародною спільнотою. Про це на своїй сторінці у Facebook заявив головнокомандувач об'єднаних сил НАТО в Європі Філіп Брідлав.

"Будь-яка гуманітарна місія, яка прямує до України, має бути підтримана Києвом і повністю контролюватися міжнародною організацією, що користується довірою, такою, як Червоний Хрест. Все інше буде лише злегка завуальованим нападом на суверенітет України", – написав Брідлав.

Тим часом, автоколона з російською "гуманітаркою" рухається в напрямку українського кордону. Однак, в Червоному Хресті й гадки не мають, в якій саме локації знаходиться "гуманітарний конвой" і коли він приїде в Україну.

 
Post by Phil Breedlove.

За даними представників Червоного Хреста, Росія досі не узгодила, з чого саме складається її "гуманітарний вантаж". Хоча у Кремлі переконують, що все було зроблено згідно із вимогами.

За останніми даними, маршрут "гуманітарного конвою" може бути змінений. Якщо раніше планувалося, що в Україну він заїжджатиме через Харківську область, то на часі є повідомлення, що колона може бути направлена через один з пропускних пунктів на Луганщині.

Повʼязані теми:

Наступна публікація