В ОБСЄ відреагували на заяву Угорщини про відкриття офісу на Закарпатті

В ОБСЄ відреагували на заяву Угорщини про відкриття офісу на Закарпатті

Фото: УНІАН

Місія посилила моніторинг ситуації в Ужгороді.

Місія ОБСЄ посилила моніторинг ситуації в Ужгороді, але цей моніторинг здійснюється шляхом безперервного патрулювання з Івано-Франківська, де розташований найближчий офіс організації.

Про це йдеться у відповіді місії ОБСЄ на запит Української правди.

"У відповідь на нещодавні події в Ужгороді та на його околицях СММ ОБСЄ, згідно зі своїм мандатом, посилила моніторинг у цьому районі та відповідно оприлюднила результати роботи у своїх звітах", - заявили в організації.

Нагадаємо, глава МЗС Угорщини Петер Сійярто стверджує, що ОБСЄ повідомила його про відкриття спостережної місії на Закарпатті. Глава МЗС Угорщини стверджує, що Генеральний секретар ОБСЄ та Верховний комісар з прав людини вкрай позитивно відреагували на прохання надіслати моніторингову місію ОБСЄ на Закарпаття. 

Речник Закарпатської ОДА Ярослав Галас у відповідь на це заявив, що до них не надходило пропозицій про відкриття офісу місії ОБСЄ. Він також додав, що, можливо, погодження такого не потрібно, однак "до відома вони б мали поставити" адміністрацію. За словами речника, найближчий офіс місії ОБСЄ розташований у Івано-Франківську.

Поліція затримала паліїв товариства угорської культури в Ужгороді

Поліція затримала паліїв товариства угорської культури в Ужгороді

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація