В очікуванні вакцини: 23 лютого препарат CoviShield прибуде до України

В очікуванні вакцини: 23 лютого препарат CoviShield прибуде до України

Фото: Associated Press

Це буде перша партія препарату з Індії.

Сьогодні, 23 лютого, до України мають доправити першу партію вакцини від коронавірусу. Він має назву Covishield COVID-19, що в перекладі "Щит від ковіду".

Про це розповіли у ТСН.Ранок 23 лютого. 

Сироватку виробляє індійське фарм-підприємство за ліцензією Oxford/AstraZeneca. За ії відвантаженням стежив міністр охорони здоров'я Максим Степанов особисто. Препарат рекомендований Всесвітньою організацією охорони здоров'я для екстреного використання.

Голова офісу організації в Україні підтвердив ТСН, що йдеться про сироватки, зроблені як в Європі, так і за її межами. Експерти також заявляють: оскільки індійська вакцина виробляється за британською ліценцією, то вона має ідентичну ефективність.

"Її склад ідентичний оригінальній AstraZeneca. Але вона виробляється за ліцензією на іншому майданчику. Наскільки я розумію, це зроблено для того, щоб як можна більше людей були захищені від коронавірусу, оскільки потужності заводів не вистачає", - запевняє лікарка-інфекціоністка й експертка ЮНІСЕФ Катерина Булавінова. 

Новини України: перша партія вакцини "Covishield" найближчим часом прибуде до Борисполя

Новини України: перша партія вакцини "Covishield" найближчим часом прибуде до Борисполя

Щеплення роблять двічі з інтервалом у 4-12 тижнів. Вакцину можна безпечно зберігати за температури від 2°С до 8° градусів. Всього за бюджетний кошт мають закупити 12 мільйонів доз вакцини Covishield.

Щойно препарат надійде до України, то його розвезуть у регіони. Саме тоді й стартуватиме вакцинація від коронавірусу. Літак із першою партією, а це півмільйона доза, має приземлитися в столичному аеропорті "Бориспіль" о 10:00.

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров'я визначило області, які першими отримають вакцину від коронавірусу. Йдеться про шість областей: Житомирська, Київська, Чернігівська, Черкаська, Полтавська, Вінницька, а також Київ отримають вакцину в день розвезення, інші — наступного дня.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація