В ОДА спростували, що евакуйованих з Китаю українців хочуть розмістити у Львівській області

В ОДА спростували, що евакуйованих з Китаю українців хочуть розмістити у Львівській області

Фото: Associated Press

Втім львівський аеропорт один з небагатьох, що здатен прийняти літак з пасажирами з Уханя.

Українців, евакуйованих з охопленого новим коронавірусом міста Ухань, не планують розміщувати у Львівській області.

Про це заявив очільник Львівської ОДА Максим Козицький у фейсбуці.

"В Україні є лише кілька аеропортів, які здатні прийняти літаки такого класу. Зокрема і львівський аеропорт. Питання розміщення українців, що прибудуть з Китаю, у Львові чи області не розглядається", - сказав він.

Водночас чиновник зазначив, що Львівська область забезпечена усіма необхідними засобами безпеки.

Під охороною Нацгвардії та поліції: як евакуйовуватимуть українців з Уханя

Під охороною Нацгвардії та поліції: як евакуйовуватимуть українців з Уханя

Зазначимо, раніше Мешканці села Микулинці у Тернопільській області 18 лютого влаштували протест через інформацію про ймовірне поселення на карантин у санаторії села "Медобори" українців, евакуйованих з міста Ухань. Крім того, у селі Конопківка, яке межує із санаторієм, мешканці вночі встановили блокпости і чергують біля них постійно.

До цього, з’явилася непідтверджена інформація про те, що евакуйованих поселять у санаторії в селищі Шкло на Львівщині. Після цього жителі також вийшли на протест. Інформацію про це спростували, однак у понеділок, 17 лютого, ексголова Львівської ОДА Олег Синютка повідомив, що евакуйованих таки поселять у Львівській області.

Своєю чергою, МОЗ офіційно не повідомляло, куди будуть селити на карантин українців, яких вивезуть з Китаю. У міністерстві лише наголосили, що в Україні буде два таких місця: одне основне, а інше – резервне.

17 лютого заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що у літак, який має евакуювати громадян України із зараженого коронавірусом міста Ухань в Китаї, не посадять людей із симптомами ГРВІ

Фото: tsn.ua

Повʼязані теми:

Наступна публікація