В Одесі через півроку після кривавої стрілянини зустрілися фельдшер і врятований ним коп

В Одесі через півроку після кривавої стрілянини зустрілися фельдшер і врятований ним коп

Чоловіки пригадали страшні події та обмінялися телефонами, аби наступні зустрічі були планові.

Півроку тому в самісінькому центрі Одеси чоловік із саморобного автомата розстріляв трьох поліцейських та перехожого. Стрілок, два його поплічники і правоохоронець загинули, а оперуповноважений Дмитро Литвинюк вижив тільки завдяки 19-річному фельдшеру, котрий на руках виніс копа, в тіло якого влучили одразу п'ять куль, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Нині вони вперше зустрілися на місці стрілянини. Чоловіки не приховували, що раді бачити один одного. Вони разом ідуть по вулиці, кожен метр якої після січневої перестрілки запам’ятали назавжди. У копа досі на руці апарат Єлізарова — одна з куль розтрощила кістку. Правоохоронець зізнається, що не думав, що звичайний виклик може стати смертельно небезпечним, адже приїхав перевірити документи чоловіка, підозрюваного у хуліганстві. "Він стояв ось тут, на порозі. Попрохали надати документи, він кивнув головою, ми так зрозуміли, що він пішов за ними. Він розвернувся, крок, два, може зробив, потім розвертається і одразу постріл", - пригадує Дмитро Литвинюк.

В Одесі поліцейський зустрівся з фельдшером, який урятував йому життя під час січневої перестрілки

В Одесі поліцейський зустрівся з фельдшером, який урятував йому життя під час січневої перестрілки

Очевидець зафільмував, як Дмитро з колегами намагалися затримати озброєного до зубів злочинця. В кадр потрапив фельдшер швидкої, яку викликали свідки. "Ось на цьому місці лежав перший поранений поліцейський, до котрого я підбіг. Він із простріленою ногою був", - розповів Микита Гречко. За рогом школи медик помітив Дмитра, в якого влучило пять куль. Микита, попри постріли, виніс його з лінії вогню і доправив до лікарні на поліцейському авто, яке стояло ближче за карети швидкої. "Якби ми чекали, стан міг реально погіршитися. Ці хвилини зіграли роль", - пояснив фельдшер. "У той момент будь-який лікар був цінний, тому що було дуже багато крові", - визнав урятований поліцейський.

Два дні у комі та ще місяць у лікарні — медики витягнули Дмитра фактично з того світу. Потім із його руки витягли металеві спиці, тепер чоловік планує повернутися до роботи.  Його ж рятівник в цей час святкуватиме свій перший рік на станції швидкої допомоги – визнає, що чергування, за яке його згодом нагородили, стало найнебезпечнішим за час роботи. "Я коли тут проїжджаю, це все ось тут перед очима", - зізнався Микита. "Не особливо хочеться згадувати, тому що такі моменти не зовсім приємні", - визнав Дмитро. На прощання чоловіки обмінялися телефонами та посміялися, що краще зустрічатися за домовленістю, а не раптово на небезпечному чергуванні.

Кореспондент ТСН Сергій Осадчук

Повʼязані теми:

Наступна публікація