В Одесі із затонулого танкера "Делфі" стався витік пального: у воді високий вміст нафтопродуктів

В Одесі із затонулого танкера "Делфі" стався витік пального: у воді високий вміст нафтопродуктів

Фото: УНІАН

Вміст нафтопродуктів у морській воді перевищує норму щонайменше у 15 разів.

З танкера "Делфі", що затонув поблизу Одеси, стався витік пального. Експерти певні, що солона вода роз'їла метал, через це і вилилося мастило. 

Про це йдеться у сюжеті ТСН.Ранок.

Вміст нафтопродуктів у морській воді перевищує норму щонайменше у 15 разів. Довкола судна встановлюють спеціальний захист, який не дає плівці розтектися. 

Що робити з "Делфі", який затонув на одеському узбережжі ще минулої осені, в місті досі не вирішили. Екологи проти того, щоб розпилювати танкер на місці, бо тоді нафтопродукти ще більше забруднять довкілля. Кажуть, що спершу необхідно відбуксувати судно, наприклад, до порту. 

З танкера "Делфі", що затонув поблизу Одеси, стався витік пального

З танкера "Делфі", що затонув поблизу Одеси, стався витік пального

"Найлегше його розпиляти, але ми проти, бо це призведе до ще більшого витоку нафтопродукті. Ми пропонуємо, щоб його цілим забрали звідси", - розповів в.о. начальника Державної екологічної інспекції в Одеській області Артем Заярний.

Як повідомлялося, танкер потрапив у кораблетрощу під час сильного осіннього шторму наприкінці листопада минулого року. Хвилями його прибило до берега, де він зачепився за хвилеріз та частково затонув. Власника зобов'язали прибрати "Делфі" до 31 березня або ж заплатити портовикам, щоб ці роботи виконали вони. Поки судновласник зволікає, а тому судно пролежить у морі щонайменше до кінця літаНа час курортного сезону його охоронятимуть. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація