В Одесі кількість отруєних тортом "Наполеон" сягнула трьох десятків

В Одесі кількість отруєних тортом "Наполеон" сягнула трьох десятків

Фото: pixabay.com

Постраждалі судитимуться з виробником.

В Одесі "Наполеон" вклав на лікарняні ліжка 33 людини, серед них 11 дітей. Люди поласували тортом, який придбали в мережі супермаркетів, йдеться у ТСН.16:45.

Перші хворі до міської інфекційної лікарні почали звертатися на початку тижня. Отруїлися цілі родини разом з дорослими та дітьми.

"Запитав, чи свіжий він, мені сказали, що так, він ранковий. Зробили подарунок дітям і всій родині. Там дата виробництва, вірніше фасування, все було зазначено. Першими почали діти реагувати. Блювота з'явилася, рідкий кал, температура. Старшому синові взагалі 40 градусів збивали", - розповів постраждалий Максим Жуков.

Медики інфекційної лікарні кажуть, що усі пацієнти мають схожі симптоми отруєння - висока температура, блювота, пронос. Усі проходять лікування в стаціонарі. Одночасно лікарі виявляють збудника гострої кишкової інфекції.

"Клініка гострої кишкової інфекції загалом і при сальмонельозі, і при інших гострих кишкових інфекціях приблизно однакова. Це висока температура, інтоксикація, блювота, рідкий кал, болі в животі. Уточнити діагноз можна при проведенні бактеріологічних досліджень. У перших пацієнтів, які надійшли, вже є підтвердження діагнозу - це сальмонельоз", - повідомила головний лікар міської інфекційної лікарні Світлана Лаврюкова.

Тим часом фахівці Держспоживнагляду почали перевірку підприємства, що виготовило та реалізувало продукцію. Кондитерський цех, де виробили торти "Наполеон", закрили.

"Всі захворілі пов'язують своє захворювання із вживанням торту "Наполеон". Це єдиний продукт, що було встановлено в результаті епіданалізу. І при обстеженні цеху ми встановили, що ця продукція випускалася без технологічної документації, і терміни реалізації її не дотримувалися", - прокоментувала начальник управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держспоживслужби в Одеській області Лідія Степанова.

З реалізації вже зняли 150 кілограмів готової кондитерської продукції. Підозрюють, що саме заварний крем торту міг викликати масове отруєння одеситів. Звідки інфекція потрапила всередину продукції, з'ясують вже після завершення усіх лабораторних досліджень. Тим часом постраждалі планують позиватися до суду проти підприємства, яке виготовило та реалізувало кондитерські вироби.

Кореспондент ТСН Сергій Осадчук

Повʼязані теми:

Наступна публікація