В Одесі пасажири маршруток ледь не кинулись на копів, які штрафували перевізників за повні салони

В Одесі пасажири маршруток ледь не кинулись на копів, які штрафували перевізників за повні салони

За карантинними правилами перевозити пасажирів, що стоять, не можна.

В Одесі посилили контроль за пасажирськими перевезеннями в умовах карантину. Сьогодні зранку автобуси разом перевіряли поліція та фахівці Укртрансбезпеки. За годину одразу кількох маршрутників оштрафували на 17 тисяч гривень. На бік водіїв неочікувано пристали пасажири - вони ледь на кидалися на інспекторів, йдеться у ТСН.16:45.

Година пік. І перший автобус, який зустрічають поліцейські на своєму шляху, вщент заповнений людьми. І багато хто з них без масок. Водій виправдовується, що не помітив.

Пасажири вкрай обурені вимушеною зупинкою та ледве не кидаються на копів. І стають на захист водія. Мовляв, якщо той возитиме лише сидячих пасажирів, люди можуть взагалі залишитись без транспорту. Таке вже було - автопідприємства протестували проти карантинних обмежень і масово не випустили на маршрути автобуси.

"Мало маршруток випускатимуть, бо їм не вигідно. Відразу деякі маршрутки перестануть ходити. Міська влада повинна забезпечити якийсь транспорт, автобуси, щоб більше було сидячих місць", - каже пасажир. 

Але в мерії кажуть, що перевізникам давали ліцензію за умови, що вони не будуть забивати салони пасажирами, що стоять. І ті начебто зобов’язались забезпечити необхідну кількість місць для сидіння. Тож за порушення водію таки виписують штраф у 17 тисяч гривень. Фахівці Укртрансбезпеки знаходять й інші невідповідності.

"Квитково-касова документація не заповнена. Якщо подивитись уважно, вона не ведеться від 2014 року. Всі квитки, які надаються пасажирам, не були вписані сюди. Штрафна санкція передбачена у розмірі 1700 гривень", - коментує старший державний інспектор управління “Укртрансбезпеки” в Одеській області Олександр Руцинський.

В Одесі зі скандалами штрафують водіїв маршруток за недотримання правил карантину

В Одесі зі скандалами штрафують водіїв маршруток за недотримання правил карантину

Менш ніж за годину так звані “карантинні протоколи” складають на водіїв чотирьох маршруток. І це лише початок, кажуть патрульні. Бо, кажуть, такі порушення - чи не на кожному маршруті.

Від початку карантину на перевізників одеська поліція склала понад 100 адмінпротоколів. Але відтепер, обіцяють, штрафів буде значно більше. Оскільки кількість інфікованих на COVID-19 в регіоні росте, перевіряти маршрутки будуть щодня, і саме у години пік.

Нагадаємо, від 22 червня в Одесі через збільшення випадків інфікування коронавірусом посилили карантинні обмеження

Повʼязані теми:

Наступна публікація