В Одесі патрульні затримали бригаду швидкої напідпитку

В Одесі патрульні затримали бригаду швидкої напідпитку

Фото: dai-zp.gov.ua

Через бездіяльність медиків, у крові одного з яких виявили 2,22 проміле алкоголю, померла людина.

В Одесі поліція затримала п’яних лікарів швидкої допомоги, які не надали допомогу людині.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook радник глави Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк.

"Близько 21:30 до чергової частини ГУНП поліції Одеської області надійшло повідомлення, що біля залізничного вокзалу розгулює громадянин в неадекватному стані, напівроздягнутий в морозний вечір та з розладами мови. На місце прибув екіпаж патрульної поліції, де виявив цього громадянина, з'ясував, що йому зле, роздягнутий, бо йому "жарко" та повторно викликав швидку на адресу", - розповів він.

За словами Форостяка, через деякий час патрульні побачили, як до зупинки громадського транспорту біля вокзалу під’їхала карета швидкої допомоги та зупинилась.

"Старший наряду підійшов до них та з'ясував, що вони прибули за їхнім викликом, пояснив, куди під'їхати до особи, що потребує допомоги, а сам пішки повернувся на місце, де в той час громадянину стало гірше, йому вже робили реанімацію, штучне дихання та масаж серця. Проте швидка не зрушила з місця, після 20 хвилин марного очікування поліцейський вдруге підійшов до карети швидкої та досить переконливо пояснив, куди треба під'їхати", - зазначив він, уточнивши, що після цього швидка розвернулась та нарешті прибула на місце події, де констатували смерть громадянина.

Радник глави поліції Одещини також додав, що під час спілкування патрульні звернули увагу на неадекватну поведінку бригади швидкої допомоги та запах алкоголю.

"Бригада застосовувала нецензурну лайку, намагались курити цигарки в громадському місці та кареті швидкої, врешті-решт, поліцейські зробили висновок, що медики просто п'яні, крім того не реагували на зауваження правоохоронців, відмовлялись виконувати законні вимоги поліцейських, штовхались та ображали їх, певно надивившись деяких відеороликів "активістів" та надихнувшись цим прикладом почали "качати права", - заявив Форостяк.

Після цього на місце події викликали слідчо-оперативну групу Приморського відділу поліції і затримали всю бригаду швидкої. Лікар та фельдшер чинили фізичний спротив поліцейським, тому на них довелося вдягнути кайданки. Згодом з’ясувалося, що вони перебували в стані алкогольного сп'яніння (у фельдшера 2,22 проміле), водій швидкої був тверезим.

Наразі на лікаря та фельдшера були складені адміністративні протоколи, а їх самих доправили до відділку, вирішується питання про притягнення осіб до відповідальності за те, що не надали необхідну допомогу особі в безпорадному стані.

Нагадаємо, раніше алкогольний скандал розгорівся на Київщині. Батько звинуватив дитячого хірурга у роботі в нетверезому стані. На Старий Новий рік чоловік привіз доньку в лікарню з болем у животі. На огляд вийшов хірург та почав ставити дівчинці дивні питання. Після побаченого батько повів дитину до іншого лікаря та викликав поліцейських, які склали протокол. Лікар пройшов тест на вміст алкоголю в крові лишень через 12 годин, експертиза показала, що хірург тверезий.

У Боярці звинувачують лікаря дитячої лікарні у роботі в нетверезому стані

У Боярці звинувачують лікаря дитячої лікарні у роботі в нетверезому стані

Повʼязані теми:

Наступна публікація