В Одесі поліція затримала другого нападника на Стерненка і визначилась із кваліфікацією події

В Одесі поліція затримала другого нападника на Стерненка і визначилась із кваліфікацією події

Фото: УНІАН

За непідтвердженими даними, загиблим нападником є військовий.

В Одесі правоохоронці дали попередню правову оцінку нічному нападу на активіста, колишнього голову місцевої організації "Правого сектору" Сергія Стерненка, під час якого він зарізав одного зі зловмисників.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Одеської області.

"Вказану подію кваліфіковано за ч.1 ст.122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження), ч.1 ст. 15, ч.1 ст. 115 (замах на вбивство) та ч.1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Своєю чергою радник начальника Головного управління Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк написав на своїй сторінці у Facebook, що другий нападник на Стерненка, якому вдалося втекти з місця події, був затриманий.

"Поліція Одеської області встановила місцезнаходження та затримала іншого фігуранта резонансних подій на Фонтанській дорозі в Одесі цієї ночі", - заявив він.

Поліція Одеської області встановила місцезнаходження та затримала іншого фігуранта резонансних подій на Фонтанській...

Опубликовано Русланом Форостяком 24 мая 2018 г.

Водночас місцеве видання "048.ua" зазначає, що нападником виявився безробітний мешканець міста Чорноморськ, 1988 року народження, він нібито поранений у живіт.

Окрім цього "Думская" пише, що загиблий нападник був військовим 25-ї аеромобільної бригади, на його тілі виявлено татуювання з номером однієї з частин Десантно-штурмових військ ЗС України.

Наразі триває слідство.

Нагадаємо, на Стерненка нападають вже не вперше. Так, в Одесі 1 травня сталася стрілянина. Постраждалим виявився колишній лідер одеського "Правого сектору" Сергій Стерненко. За словами самого потерпілого, він почув звук пострілу і відчув удар в шию, після чого встиг наздогнати нападника і повалити його на землю. На допомогу чоловікові прийшли місцеві жителі, які зв'язали стрільця і передали до рук поліції.

Схожий інцидент стався із колишнім лідером одеського "Правого сектору" Сергієм Стерненком у лютому. Тоді зловмисники подряпали обличчя чоловіку, а також порізали ногу.

Зазначимо, Стерненка підозрюють у пособництві продажу наркотиків. Сам активіст вважає, що справа проти нього сфабрикована. На його думку, правоохоронці таким чином хочуть помститися за акцію протесту проти забудови Міського саду, під час якої очільнику поліції Одещини розбили голову.

Повʼязані теми:

Наступна публікація