В Одесі сталася масова бійка через Літній театр: начальнику поліції розбили голову

Активісти протестують проти ймовірної забудови центру міста.

У центрі Одеси в Міському саду сталася масова бійка активістів та поліції. Як повідомляє "Думська", сьогодні кілька сотень представників громадськості зібрались у Міськсаду біля зачиненого Літнього театру, аби опротестувати можливу забудову цієї зеленої зони.

За даними видання, будівельна компанія взяла в оренду строком на 50 років ділянку в центрі міста. Активісти побоюються, що на цьому клаптику зеленої зони з'явиться багатоповерхівка.

На місці мітингу був присутнім директор компанії забудовника, який намагався переконати одеситів, що багатоповерхівок будувати не збираються, а проект забудови представлять у лютому наступного року. З місця подій представник забудовника поїхав так і не переконавши активістів розійтись.

Після того почалася штурханина з поліцією з застосуванням фаєрів, газу та кийків. Начальник одеської поліції Дмитро Головін намагався заспокоїти натовп, але сам отримав травму голови.

Активісти зняли ворота з Літнього театру та принесли їх до мерії, заблокувавши ними вхід до установи. Активна бійка та штурханина, зазначає "Думська" тривала близько години, згодом напруження дещо спало, але натовп поки не розходиться.

У поліції міста зазначили, що загалом травм зазнали 6 правоохоронців, проте постраждалих серед цивільного населення немає. поліція відкрила справи за статтями "хуліганство" та "погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу".

Нагадаємо, напередодні в Одесі активісти зірвали концерт Костянтина Райкіна.

Наступна публікація