В Одесі суд відпустив із СІЗО ймовірних кілерів з Придністров'я

В Одесі суд відпустив із СІЗО ймовірних кілерів з Придністров'я

В Одесі суд відпустив із СІЗО ймовірних кілерів з Придністров'я

Фото: Думская

Поліція вважає їх членами небезпечної банди.

Приморський райсуд Одеси випустив з СІЗО двох жителів невизнаного Придністров'я, яких підозрюють у замовних вбивствах на території Одеської області.

Про це повідомляє Думская.

Суддя Вадим Коваленко змінив підозрюваним запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт із зобов'язанням носити електронні браслети.

Підозрюваних затримали зі зброєю в руках у лютому цього року. За даними слідства, вони і ще один громадянин Молдови намагалися вбити 32-річного бізнесмена з Рені, розстрілявши з автоматів його машину. Спроба вбивства не вдалася, а через кілька днів ймовірних кілерів затримала поліція. Всіх трьох відправили у СІЗО.

За даними "Думской", підозрювані можуть бути причетні до небезпечної банди Олега Попеску. Це угруповання "кришує" нелегальне вирощування марихуани та оптову торгівлю наркотиками. У прокуратурі виданню розповіли, що бандити з цього угруповання в жовтні минулого року вбили фермера і кримінального авторитета.

Перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін назвав рішення судді "незрозумілим".

"Ну що ж, час створювати окремий суд вже і для Національної поліції, якщо суд відпускає на волю з-під варти жителів Придністров'я, затриманих за розстріл. Чого ж нам чекати далі?", - написав він у Facebook.

Аброськін додав, що судді, який відпустив підозрюваних із СІЗО, потрібно доручити контроль за виконанням домашнього арешту на території невизнаного Придністров'я.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація