В Одесі впіймали телефонного оператора на співпраці з російськими спецслужбами

Через цей канал зв’язку бойовики «ЛНР» вільно спілкувалися між собою та російськими кураторами.

В Одесі міжнародного оператора телефонного зв’язку викрили на співпраці з російськими спецслужбами.

Про це повідмоляє прес-служба СБУ.

Правоохоронці встановили, що власник компанії, який є громадянином РФ, дав вказівку працівникам маршрутизувати трафік з тимчасово окупованих територій Луганщини у мережі російських операторів мобільного зв’язку. Для цього був задіяний спеціальний програмно-апаратний телекомунікаційний комплекс.

«Через цей незаконний канал зв’язку бойовики «ЛНР» вільно спілкувалися між собою та з російськими кураторами. Спецслужби РФ отримали контроль над персональними даними і телефонними розмовами українських громадян і організацій, які користувались «послугами» цього оператора. Під час обшуків в офісі і технічних приміщеннях оператора, місці проживання власника співробітники СБ України виявили спеціальне телекомунікаційне обладнання вартістю понад півмільйона гривень, яке використовувалося для незаконної маршрутизації трафіку», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, правоохоронці вилучили листування і документи, що підтверджують надання послуг телефонного зв’язку представникам терористичної організації «ЛНР» та співпрацю з ФСБ РФ.

У рамках відкритого кримінального провадження, громадянину Росії оголошено про підозру у сприянні діяльності терористичної організації. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Нагадаємо, раніше у Києві СБУ затримала офіцера-дезертира та інформатора ФСБ, який приїхав з окупованого Криму. Дезертир конспіративно прибув до Києва для вирішення особистих питань.

СБУ затримала підприємця, котрий забезпечував медикаментами так звану "ДНР"

СБУ затримала підприємця, котрий забезпечував медикаментами так звану "ДНР"

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація