В Одесі викрили групу провокаторів, які приготували понад дві тонни пропагандистських матеріалів

В Одесі викрили групу провокаторів, які приготували понад дві тонни пропагандистських матеріалів

Фото: Служба безпеки України

Провокатори готували низку пропагандистських акцій під час вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні.

В Одесі Служба безпеки України вилучила величезну партію друкованої продукції із провокаційним змістом.

Про це повідомляє прес-служба СБУ у Facebook.

Зазначається, що група провокаторів готувала низку пропагандистських акцій під час вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні. Група діяла за завданням російських кураторів.

"Для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні зловмисники планували поширити провокаційну друковану продукцію, спрямовану на маніпулювання громадською думкою та дискредитацію вищого керівництва держави", - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, 22 лютого в Одесі співробітники СБУ вилучили дві з половиною тонни фейкових газет дуже схожих на офіційне видання однієї з політичних партій, представлених у парламенті. Фальшиві газети містили вихідні дані та тираж, які відповідають справжньому друкованому виданню.

Вантаж із пропагандою був доставлений до Одеси з Києва. За даними СБУ, головними виконавцями акції є громадянка України та громадянин Росії, який мешкає в Одесі. За свою роботу вони мали отримати 18 тисяч гривень.

Наразі тривають слідчі дії. 

Нагадаємо, раніше СБУ разом з поліцією викрила міжнародне хакерське угруповання, до складу якого входили чотири мешканці Дніпропетровщини. Діяльність хакерів координувалася з Російської Федерації. Зловмисники отримували доступ до рахунків клієнтів іноземних та вітчизняних банківських установ та підробляли платіжні картки. Потерпілими від діяльності хакерів були клієнти банків ЄС, США та України. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація