В Одесі закидали гранатами місцевого активіста: з'явилися фото 

Правоохоронці розслідують замах на вбиство.

В Одесі невідомі напали на місцевого активіста Анатолія Коломийця. Коли він сідав у своє авто, нападники кинули в його бік гранати.

Про це ТСН.ua повідомив сам активіст.

В поліції поки що жодних повідомлень щодо цього випадку немає. Сам же активіст розповів, що правоохоронці відкрили провадження за фактом хуліганства – за ст. 296 Кримінального кодексу України. Утім, з цією кваліфікацією він не згоден.

“Кидають дві гранати, я виходжу, стріляю, вони тікають. На дорозі знайшли ще одну гранату. Хуліганські дії – коли петарди у вікно сусіда кидають, а коли дві гранати –  це не хуліганка. Я пов'язую напад на себе з аграрним рейдерством. Цьогоріч мій пік діяльності, купа кримінальних справ відкрито, купа судових процесів”, – сказав Коломиєць.

За словами активіста, нападників ще не знайшли. У пресслужбі поліції в Одеській області ТСН.ua згодом повідомили, що за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. ч.2 ст.15 та ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України - замах на вбивство.

 Під час детального огляду місця події копи знайшли дві вирви, які утворилися від вибухів гранат РГД-5. Правоохоронці вилучили їх фрагменти та уламки, а також гранату Ф-1, яка не спрацювала. Для проведення подальших досліджень вилучене направили на експертизу.

розповіли нам в поліції.

Нагадаємо, раніше в Одеській області розстріляли автівку ще одного активіста. За його словами, він їхав автомобілем до Одеси з міста Южне, у той час, коли його обстріляли "з потужної травматичної зброї".

Повʼязані теми:

Наступна публікація