В Одесі зареєстровано понад 7 тисяч безробітних: що стало причинами звільнення

В Одесі зареєстровано понад 7 тисяч безробітних: що стало причинами звільнення

Фото: УНІАН

Диплом про повну вищу освіту мають 58% безробітних.

Станом на 1 серпня з початку року в Одеській службі зайнятості зареєстровано 7,1 тисяч безробітних. Пік звернень з пошуку роботи припав на квітень — другий місяць карантину в України.

Про це повідомили на офіційному сайті Одеської міськради.

З загальної кількості безробітних 81,3% отримали допомогу по безробіттю, середній розмір якої склав 4263 грн.

Причинами звільнення стали:
- скорочення штатів (282 людини);
- угода сторін (2713);
- власне бажання (1154);
- інші причини (2945).

За даними Служби зайнятості, диплом про повну вищу освіту мали 58% безробітних, а 29% закінчили професійно-технічний навчальний заклад.

"Якщо пік звернень з пошуку роботи припав на квітень і склав 2,6 тис. осіб, то в даний час спостерігається стійка тенденція до зменшення звернень до служби зайнятості: в липні статус безробітного отримали майже 1,1 тис. осіб", — додали у міськраді.

Серед загальної кількості безробітних по області одеситів — 25%.

"Знову стали затребуваними співробітники з тих професійних сфер, чия робота була значно обмежена в період дії протиепідемічних заходів. Так, з початку року роботодавці заявили в міську службу зайнятості 5,3 тис. вакансій, з них: 46,5% - для службовців; 43,6% - робітничі спеціальності; 9,9% - що не потребують спеціальної підготовки. Це дозволило в липні працевлаштувати вдвічі більше претендентів, ніж в травні, або в 2,5 рази у порівнянні з квітнем. Всього з початку року працевлаштовано 2,1 тис. осіб, з них 44% - в перший тиждень пошуку роботи", — розповіли у Службі.

Нагадаємо, офіційно безробітних в Україні станом на 1 липня зареєстровано майже 518 тисяч осіб, із них понад половина - жінки (58%), решта - чоловіки (42%).

Повʼязані теми:

Наступна публікація