В Одесі затримали організатора жорстокої розправи над колишнім мером Тирасполя

В Одесі затримали організатора жорстокої розправи над колишнім мером Тирасполя

Ексмер Тирасполя Андрій Безбабченко / Фото: Фото з відкритих джерел

Іноземцю обрали запобіжний захід.

Поліція Одеси затримала організатора розбійного нападу та вбивства ексмера Тирасполя, бізнесмена та політика невизнаного Придністров'я Андрія Безбабченка.

Про це повідомили в поліції Одещини.

Зловмисником виявився 56-річний уродженець сусідньої держави. Він знав про статки  Безбабченка і вирішив заволодіти його майном. Для реалізації плану він підібрав трьох спільників. злочинці проникли до оселі чоловіка та побили його, вимагаючи гроші і цінності. Не отримавши бажаного, потерпілого зв’язали, після чого у багажнику його ж автівки вивезли у безлюдне місце та вбили.

"Наразі організатор розбійного нападу та умисного вбивства заарештований. Вживаються заходи по затриманню інших співучасників злочину. Слідство триває", – зазначили в поліції та додали, що справа була кваліфікована за ч. 4 ст. 187 (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з корисливих мотивів,  за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. 

Нагадаємо, наприкінці травня у селі Вапнярка Лиманського району Одеської області виявили мертвим молдавського бізнесмена Андрія Безбабченка, який у 2012-2016 роках очолював так звану "державну адміністрацію Тирасполя та Дністровська" невизнаної "Придністровської республіки".

Повʼязані теми:

Наступна публікація