В Одесі затримали трьох поліцейських, які викрали 120 тисяч доларів з автомобіля інкасаторів

Для реалізації свого злочинного плану вони розробили схему із фабрикацією кримінальної справи.

В Одесі затримали трьох поліцейських, які розробили і реалізували складну схему із викраденням 120 тисяч доларів з автомобіля інкасаторів.

Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції.

Затримані – два старші слідчі та заступник начальника відділу слідчого управління одеської поліції, усім по 29 років. Дізнавшись про те, що група осіб однієї з фірм займається перевезенням коштів в особливо великих розмірах на території Одеси, вони спланували напад на інкасаторів.

Поліцейські сфабрикували заяву вигаданої особи про скоєне шахрайство. Начебто у "заявника" виманили гроші особи, які пересувалися на автомобілі інкасаторів. Слідчі розпочали кримінальне провадження, до якого приєднали складений ними ж протокол допиту "потерпілого". У сфабрикованому протоколі зазначалося, що інкасатори займаються ще й продажем вогнепальної зброї.

Один із зловмисників погодив сфабриковані матеріали із процесуальним керівником прокуратури Одеської області та отримав ухвалу на проведення обшуку автомобіля інкасаторів.

Залучивши спецпризначенців, змовники зупинили авто інкасаторів, поклали на землю водія та пасажирів і провели обшук. Під час обшуку слідчі підкинули зброю на заднє сидіння автівки, натомість викрали дві сумки із 120 тисячами доларів.

Пізніше оперативники Одеського управління внутрішньої безпеки НПУ спільно з працівниками СБУ та прокуратури області затримали викритих капітанів поліції та обшукали їхні помешкання і службові кабінети. Прокуратура Одеської області оголосила слідчим поліції підозру у службовому підробленні, зловживанні владою або службовим становищем та розбої. Зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 15 липня 2016 року на трасі Оріхів-Пологи у Запорізькій області стався напад на інкасаторське авто "Ощадбанку". Нападники були у камуфляжі і мали велику кількість зброї: серед арсеналу були автомат, пістолети та гранатомети. Працівники СБУ та Нацполіції швидко зреагували на подію, ймовірно про підготовку нападу правоохоронці знали. На місці зав'язалася стрілянина – одного нападника вбили, двох поранили – їх доправлено до лікарні. Ще одного злочинця затримали при спробі втечі. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація