Їла побілку зі стін: в Одеській області горе-мати морила голодом 3-річну дитину

Їла побілку зі стін: в Одеській області горе-мати морила голодом 3-річну дитину

Вона пояснила свій вчинок копам.

В Одеській області поліцейські оголосили підозру 36-річній жінці у злісному невиконанні батьківських обов’язків. Вона морила голодом маленьку дитину і тримала її під замком.

Про це повідомили в ГУНП області.

Встановлено, що жителька Білгорода-Дністровського протягом півтора місяця морила 3,5-річну доньку голодом, тримаючи її в оселі під замком, аби виснажене дитя ніхто не побачив. Про сім’ю, що перестала з’являтися на людях, півтора роки тому в поліцію повідомили її сусіди.

Те, що побачили правоохоронці та представники соціальної служби, потрапивши в квартиру матері-одиначки, приголомшило. Своєю бездіяльністю громадянка, яка проживала з дитиною одна та отримувала від держави допомогу на її утримання, довела до виснаженого стану і себе, і свою маленьку донечку. Свій вчинок вона пояснила тим, що, коли вдома закінчилися запаси продуктів, вона боялася виходити на вулицю, бо нібито переживала, аби в неї не відібрали дитину.

Жінку та дівчинку, яка з безвиході почала їсти побілку зі стін, негайно було госпіталізовано, а в подальшому вилучено з сім’ї. Також було встановлено, що мати без поважних на те причин не піклувалася про фізичний стан дитини. Це призвело до того, що дівчинка набула значного дефіциту маси тіла та почала відставати у розвитку.

Крім того було доведено, що в діях фігурантки вбачаються правопорушення, передбачені ч.2. ст.136 (Ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані) та ст.126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України. Дочекавшись результатів експертиз, які були призначені в рамках слідства, фігурантці  повідомили про підозру. Слідчі дії тривають. Вирішується питання про позбавлення жінки батьківських прав.

Нагадаємо, у Чернівцях 5-місячне немовля опинилося в лікарні через горе-матір. Вона морила голодом та відмовлялась лікувати дитину. У неї дефіцит маси тіла був близько 30%. 

Била, колола голками та морила голодом  – названа мати катувала всиновленого сина

Била, колола голками та морила голодом  – названа мати катувала всиновленого сина

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація