В Одеській області врятували борсука, який застряг у ямі: з'явилися фото

В Одеській області врятували борсука, який застряг у ямі: з'явилися фото

Фото: Facebook/Іван Русєв

Тварина перебуває на лікуванні в ветеринарній кліниці.

В Одеській області фермер та інспектори нацпарку "Тузловські лімани" врятували борсука, який застряг у ямі на полі. Тварина була виснажена і не могла рухати задніми лапами.

Про це розповів еколог Іван Русєв.

За його словами, борсука знайшов фермер Роман Ярошенко, який і звернувся по допомогу до працівників нацпарку, побачивши їхній автомобіль.  

"Приїжджаємо до місця на фермерське поле, а там стомлена і жаліслива мордочка борсука визирає з діри на рівному полі. Дали йому води, яку він жадібно пив. І тут почалася кропітка робота по вивільненню. Коли вже майже звільнили звірка, ми побачили під землею стару трубу від колишнього гідранта. Звіра звільнили, але, на жаль, у нього задня частина тіла і задні ноги паралізовані", — зауважив Русєв.

Він додав, що у тварини не було явних переломів. "Можливо, тривало перетискання сухожилля і м'язи просто заніміли. Він спробував тікати, але не вийшло, просто волочив задню частину тіла. Швидше за все, якась важка техніка проїжджала над тим місцем, де тимчасово сховався борсук і придавила землю над трубою. І таким чином притиснула його", — додав еколог.

Тварину у сильному стресі відвезли до нацпарку. А згодом борсука забрав одеський ветеринар на лікування.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що з ресторану в Одеській області забрали червонокнижних пеліканів, яких туди продали контрабандисти. У птахів підрізані крила і летати вони не могли.

Повʼязані теми:

Наступна публікація