В Одеській області затримано співробітниця банку, яка привласнила 2,5 млн гривень клієнтів

В Одеській області затримано співробітниця банку, яка привласнила 2,5 млн гривень клієнтів

Фото: УНІАН

Жінка користувалася службовим становищем.

У Одеській області співробітниця банку, зловживаючи своїм службовим становищем, привласнила майже 2,5 млн грн  іноземних клієнтів.

Про це повідомила пресслужба Національної поліції.

Правоохоронці встановили, що 27-річна мешканка області незаконно отримувала інформацію про іноземних клієнтів банку. Вони тривалий час проживають за межами України і протягом тривалого часу не здійснювали операцій з рахунками.

Потім зловмисниця від імені клієнтів створювала заяви на видачу готівки. Ці документи вона долучала до касових документів дня, а інформацію про здійсненні операції вносила до спеціалізованого програмного комплексу банку. Саме тому їй вдалося безпідставно сформувати касову документацію. Відраховані за підробленими заявами гроші не передавалися до сховища цінностей, їх привласнювала працівниця банку.

Жінку підозрюють у несанкціонованому доступі до інформації та привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем.

Як повідомлялося, у Києві затримали головного юрисконсульта Національного банку та її спільника через отримання хабара. Зловмисниця через посередника вимагала 30 тисяч доларів США у представника фінансової компанії за видавання ліцензії. Затримання відбулося після того, як їй передали 15 тисяч доларів США.

Повʼязані теми:

Наступна публікація