В Одеській області жінка не дочекалася рятувальників і зірвалася з карнизу

В Одеській області жінка не дочекалася рятувальників і зірвалася з карнизу

Автомобілі з новими драбинами в українських пожежних частинах мають отримати вже наступного року. 

В Одеській області у місті Южне жінка не дочекалася пожежної драбини і зірвалася з карнизу 9 поверху. Вона загинула. 

Про це йдеться в випуску ТСН. 19:30.

21-річній жінці для порятунку не вистачило трьох хвилин. Очевидці зафільмували, як на дашку стоїть жінка, очікуючи на пожежників та благає про допомогу. 

Вона чула, як у дворі вже гуде сирена пожежної автодрабини, але ноги затікають і жінка зривається вниз. Вийти через двері вона не змогла, бо коридор був у вогні.

В Україні більшість пожежних драбин заввишки 30 метрів. І цій техніці в середньому - 40 років. "Більше драбина висунитися не може. Рятувати людей і проводити гасіння пожежі вона може проводити лише до 9 поверху. Місто зараз активно забудовується, мікрорайони, багато викликів не всі у нас", - розповів керівник 14-ї державної пожежної частини Києва Денис Панченко. 

На всю столицю є лише три драбини по п'ятдесят метрів, та одна - на дев'яносто. Нові сучасні пожежні підіймачІ будуть - обіцяють у МВС. Там сьогодні підписали меморандум із французами на купівлю висотних підйомників. 

У нас таку техніку не виробляють, а це буде спільне виробництво: машини збиратимуть в Україні. Нова техніка буде на 33 та 42 метри. У планах - 317 нових авто.

"Мова йде про спеціальні комплекси, які будуть працювати на великих висотах на рятувальних операціях. Ми всі пам'ятаємо, як  минулого року в Києві у нас був вибух будинку на Осокорках і там у нас були досить складні висотні роботи - і ми тоді критично яскраво відчули, що у нас не вистачає оновленої техніки", - розповів міністр МВС Арсен Аваков.

Найвищі пожежні драбини в світі на 120 метрів виробляють у Фінляндії. Втім, застосовують їх нечасто. Адже роботу на таких підйомниках сильно ускладнює вітер. А їх розгортання на місці подій – це додаткова втрата часу. 

Саме тому одна з найдавніших пожежних служб світу – лондонська - користується драбинами на 64 та 32 метри, які розсуваються за хвилину. 

Арсенал підйомників значно розширили після найвідомішої висотної пожежі сучасності – чотири роки тому в лондонській багатоповерхівці Ґренфелл-тауер згоріли сімдесят дві людини. 

Пожежу спричинив холодильник, який посеред ночі зайнявся в одній із квартир. Вогонь швидко перекинувся на вікно, а далі – на обшиття будівлі, яка, як виявилося, була легкозаймистою. А пожежники, які приїхали на виклик, до останнього зволікали з масовою евакуацією висотки. 

Новини України: чому 30-метрові пожежні драбини не підходять для нових будинків

Новини України: чому 30-метрові пожежні драбини не підходять для нових будинків

Нагадаємо, в селі Ісаї Самбірського району Львівської області під час пожежі у дерев’яному житловому будинку загинув 35-річний чоловік. Його тіло виявили рятувальники. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація