В Одеському аеропорту виявили понад 50 пристроїв, які стежили за стратегічним об’єктом

В Одеському аеропорту виявили понад 50 пристроїв, які стежили за стратегічним об’єктом

Фото: Прокуратура Одеської області

Зокрема, співробітники фірми, яка встановила "жучки", могли стежити за залом офіційних делегацій, митною зоною та приміщеннями особистого догляду.

В Одеському аеропорту розкрили канал витоку приватної службової інформації.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

"Фірма організувала тривале спостереження та запис з понад 50 пристроїв інформації щодо службових, господарських питань діяльності об’єкту, будівництва нової злітної смуги. Серед них можливість несанкціонованого доступу до камер спостереження у робочих кабінетах прикордонників, митній зоні, функціонування каси, бухгалтерії, приміщень для особистого догляду, кабінетів співробітників міжнародного аеропорту, а також до камер залу офіційних делегацій, де перебували офіційні представники України та іноземних держав", - йдеться у повідомленні.

На думку правоохоронців, співробітники фірми, які мали забезпечувати програмування та обслуговування техніки, насправді могли "записувати" все внутрішнє службове життя стратегічного об’єкту інфраструктури.

Водночас з’ясувалося, що серед основних завдань підприємства мав стати захист інформаційних систем та експлуатація камер відеоспостереження.

Наразі правоохоронці перевіряють інформацію щодо витоку та торгівлі приватними даними з Одеського аеропорту, проведено обшуки в адміністративних та службових приміщеннях аеропорту, кабінетах підприємства, помешканнях співробітників цієї фірми. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває (ч.2 ст. 359 КК України).

_

ІЗ СПЕЦОПЕРАЦІЇ ПРОКУРАТУРИ ТА УСБУ ЩОДО ПЕРЕКРИТТЯ КАНАЛУ ВИТОКУ НЕСАНКЦІОНОВАНИХ ДАНИХ ІЗ МІЖНАРОДНОГО АЕРОПОРТУ "ОДЕСА"

Опубликовано Прокуратура Одеської Області Четверг, 30 мая 2019 г.

Нагадаємо, раніше у приміщенні рибоохоронного патруля Київщини виявили апаратуру для прослуховування. Очільник столичного держрибагентства назвав це "спробою тиску та дискредитації".

Повʼязані теми:

Наступна публікація