В Одеському коледжі не була встановлена пожежна сигналізація

В Одеському коледжі не була встановлена пожежна сигналізація

Фото: ДСНС

Рятувальники провели нараду щодо пожежі в Одесі.

В одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, де 4 грудня сталася смертельна пожежа, не була встановлена пожежна сигналізація.

Про це розповів глава Державної служби з надзвичайних ситуацій України Микола Чечоткін під час брифінгу в Одесі, передає місцеве видання "Думская".

"Після сьогоднішньої наради з'ясувалося, що в коледжі (Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу) взагалі не було пожежної сигналізації", - повідомив Чечоткін.

Головний рятувальник країни зазначив, що вогнеборці були забезпечені усім мінімально необхідним для ефективної рятувальної операції. Хоча також повідомив, що в Україні є проблема з пожежними драбинами, оскільки в країні їх просто не виробляють. В одеських рятувальників є три 30-метрові драбини та один 50-метровий підйомник.

Крім того, голова ДСНС розповів, що у всій країні є лише 5 надувних рятувальних батутів, які використовують під час рятувальної операції. Однак за його словами, аналіз досвіду європейських країн показав, що ефективність таких батутів як засобів порятунку невисока.

Нагадаємо, вранці 4 грудня в Одесі загорівся коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу. Вогонь спалахнув на третьому поверсі будівлі й швидко розповсюдився на 2000 кв м. Рятувальники евакуювали близько 40 осіб. У результаті пожежі, постраждали понад 30 осіб. Міський голова Одеси Геннадій Труханов розповів, що після трагедії у дворі коледжу спілкувався з батьками. Вони нібито й розповіли, що в приміщенні не було опалення, тому, можливо, там користувалися обігрівачами. Станом на 9 грудня всього внаслідок пожежі загинуло 12 осіб.

Пізніше стало відомо, що у лікарні загинув рятувальник, на якого впала студентка, яка стрибнула з вікна коледжу.

Загиблих вже 12: під завалами в Одеському коледжі знайшли ще два тіла

Загиблих вже 12: під завалами в Одеському коледжі знайшли ще два тіла

Повʼязані теми:

Наступна публікація