В одеському коледжі третю добу гасять пожежу, слідчі дії призупинено 

В одеському коледжі третю добу гасять пожежу, слідчі дії призупинено 

Фото: ДСНС

Рятувальники продовжують гасити та розбирати будівельні конструкції.

В Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, де сталася страшна пожежа, призупинено слідчі дії через відновлення займання.

Про це заявив під час наради в Одеській обласній держадміністрації начальник слідчого управління регіонального главку Нацполіції Сергій Шайхет.

"Зараз є ускладнення з оглядом місця події в тому плані, що й досі пожежа повністю не погашена. І, як мені доповіли, годину тому, її знову почали гасити водою, й слідчі припинили огляд місця пригоди", - повідомив він.

За словами Шайхета, зараз встановлюється, де саме могли перебувати зниклі безвісти люди - на якому поверсі, аудиторії тощо.

Своєю чергою у ДСНС України відзвітували про проведені роботи станом на 11 годину 6 грудня.

"Здійснено розбір конструкції верхньої частини будівлі; експертною групою проведено заміри рівнів коливань будівлі та її стійкості; триває розбір конструкції на рівні другого поверху та аркового проходу; проводяться роботи з контрольованого обрушення конструкцій аварійної арки", - йдеться у повідомленні.

Наразі проводяться пошуково-рятувальні роботи, які супроводжуються розбором конструкцій та гасінням окремих осередків тління, що виявляються в завалах. Загалом до робіт залучені 222 особи та 36 одиниць техніки, з них від ДСНС - 92 особи та 16 одиниць техніки.

Загалом від початку розбирання завалу вивезено 260 м куб. будівельних конструкцій.

Експерт з пожежної безпеки Олексій Лупоносов розказав, що зараз відбувається на місці пожежі в Одесі

Експерт з пожежної безпеки Олексій Лупоносов розказав, що зараз відбувається на місці пожежі в Одесі

Нагадаємо, вранці 4 грудня в Одесі загорівся коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу. Вогонь спалахнув на третьому поверсі будівлі й швидко розповсюдився на 2000 кв м. Рятувальники евакуювали близько 40 осіб. У результаті пожежі, постраждали 27 осіб, одна людина загинула. Медики борються за життя двох людей, які у вкрай важкому стані. Міський голова Одеси Геннадій Труханов розповів, що після трагедії у дворі коледжу спілкувався з батьками. Вони нібито й розповіли, що в приміщенні не було опалення, тому, можливо, там користувалися обігрівачами.

5 грудня під уламками знайшли тіло другої жертви – дорослої жінки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація