В Офісі генпрокурора розповіли, які злочини часів Майдану залишаються нерозкритими досі

В Офісі генпрокурора розповіли, які злочини часів Майдану залишаються нерозкритими досі

Фото: УНІАН

Справами займаються вже шостий рік.

Вбивства перших загиблих учасників протестів під час Революції Гідності 22 січня 2014 року, Сергія Нігояна, Михайла Жизневського і Романа Сеника, донині не розкриті.

Про це розповів під час брифінгу прокурор Офісу генерального прокурора Олексій Донський, пише УНІАН.

За словами правоохоронця, у справі щодо Юрія Вербицького, якого вбили найпершим 21 січня 2014 року, наразі триває два судових процеси. Зокрема, проти одного з організаторів злочину і щодо тієї особи, котра безпосередньо брала участь у викраденні потерпілих (Юрія Вербицького та Ігоря Луценка - ред.).

Донський додав також, що наразі оголошено ще 11 осіб у розшук. Тобто, пояснив він, вони переховуються на території РФ. Прокурор розповів, що наразі слідство продовжує роботу, аби встановити замовників цього вбивства

"Навіть не встановлення, а отримання доказової бази щодо взаємозв'язків осіб, так званих "тітушок", які безпосередньо виконували цей злочин, і службових осіб Міністерства внутрішніх справ (а така інформація у нас на сьогодні є), які були замовниками безпосередньо його вчинення", - зазначив прокурор.

За його словами, у результаті вище зазначених подій на Майдані взимку 2014 року постраждали 240 осіб, зокрема чотири людини загинули. 

Донський нагадав, що на сьогодні щодо подій січня 2014 року в центрі Києва про підозру у вчиненні злочинів оголошено чотирьом колишнім високопосадовцям, 16 "беркутівцям" та 26 "тітушкам".

Нагадаємо, раніше у Державному бюро розслідувань створили підрозділ із розслідування злочинів, скоєних під час Революції гідності 2013-2014 років. 

2 січня Державне бюро розслідувань призначило на посаду керівника відділу з розслідування "справ Майдану" Олександра Буряка, який раніше обіймав посаду заступника Директора Державного бюро розслідувань і відповідав за роботу оперативних підрозділів та займався їхнім укомплектуванням.

Ходом пам'яті у Києві вшанували перших загиблих під час Революції гідності

Ходом пам'яті у Києві вшанували перших загиблих під час Революції гідності

Повʼязані теми:

Наступна публікація