В Офісі президента повідомили, коли відбудуться вибори мера Харкова

В Офісі президента повідомили, коли відбудуться вибори мера Харкова

Фото: УНІАН

Вибори відбудуться не раніше осені.

Харків після смерті мера Геннадія Кернеса залишиться без очільника щонайменше до осені.

Про це в інтерв'ю "Радіо НВ розповів заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко, повідомили у ТСН.Ранок 10 лютого.

За його словами, позачергові вибори міського голови, найімовірніше, відбудуться в останню неділю жовтня цього року.
Тимошенко пояснив, що, за законом, їх можна провести або в березні, або у жовтні.  Утім, для цього необхідно за два місяці надіслати до парламент необхідні документи. Харківські чиновники цього вчасно не зробили. Саме тому тепер доведеться чекати наступної законної дати.

"Я думаю, через те що там була якась чехарда з документами, вони не зайшли до Верховної Ради. Станом на 25 січня парламент отримав лише частину документів. Вибори слід очікувати вже восени, адже строки пройшли. Тому ці вибори згідно із законодавством будуть восени", - зазначив заступник керівника ОПУ.

До наступних виборів мера Харковом керуватиме секретар міськради Ігор Терехов. Управління перейшло в його руки два місяці тому після смерті Геннадія Кернеса.

Нагадаємо, харків'яни під час місцевих виборів втретє обрали мером Геннадія Кернеса, який від вересня лікувався від коронавірусу у німецькій клініці "Шаріте". Після трьох місяців лікування через ускладнення від COVID-19 Кернес помер. Його поховали у Харкові 23 грудня. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вибори
Наступна публікація