В окупованому Криму незаконно бурять скелю під "Ластівчиним гніздом"

В окупованому Криму незаконно бурять скелю під "Ластівчиним гніздом"

Фото: Getty Images

Україна вже збирає докази проти "археологів".

В окупованому Росією Криму проводять незаконні розкопки, зокрема, бурять скелю, на якій стоїть "Ластівчине гніздо".

Про це йдеться у доповіді ЮНЕСКО, передає ВВС Україна.

"Стало відомо, що окупаційна влада приступила до проведення незаконних розкопок й інженерних геологічних робіт, а саме до буріння скелі, на якій розташований пам'ятник національного значення палац "Ластівчине гніздо", - йдеться у тексті документа.

Зазначається, що російська окупаційна влада продовжує проводити та території Криму незаконні археологічні дослідження та розкопки, на які Україна не давала дозволу.

У ЮНЕСКО наголосили, що ситуація у сфері культури у Криму продовжує викликати серйозну стурбованість, особливо щодо стану збереження об'єктів культурної спадщини України.

Хоча доповідь й датована 8 серпня, проте, лише на днях її прокоментували у Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій. У відомстві підкреслили, що збирають докази для початку кримінального переслідування так званих археологів, які, порушуючи міжнародні конвенції, "проводять незаконні розкопки на окупованій території України".

Нагадаємо, Інтерпол оголосив у розшук цінні картини з музею окупованого СімферополяІнтерпол оголосив у державний та міждержавний розшуки 52 картини Музейного фонду України художників XVIII-XIX століття, які у березні 2014 року незаконно передали до Сімферопольського художнього музею. 

Орієнтовна оціночна вартість музейних предметів станом на 20 березня 2014 року складає 1 млн 324 тис. доларів США.

Наразі встановлено фотознімки експонатів і триває досудове розслідування. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація